6.9 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Sport Center Lakiksella on avattu kesäharjoittelukausi

Pohjalainen huippuhiihtäjä Kalle Lassila piti Sport Center Lakiksella rullahiihtokoulua.
Pohjalainen huippuhiihtäjä Kalle Lassila piti Sport Center Lakiksella rullahiihtokoulua.

Vimpelin Lakeaharjun upeissa maisemissa avattiin kesäharjoittelukausi lauantaina 6. kesäkuuta. Sport Center Lakiksen uudella 1,6 kilometrin mittaisella rullahiihtoradalla pääsi testaamaan rullahiihtovälineitä sekä kokeilemaan ampumista oikeilla ampumahiihtoaseilla.

Järjestelyistä vastaava JPYP:n projektipäällikkö Kalle Lassila kertoi, että tapahtuman ideana oli saada ihmiset kokeilemaan ja käyttämään Lakiksen tarjoamia olosuhteita ja saada heidät sitä kautta innostumaan alueen käytöstä sekä liikkumisesta. Tavoitteena on, että alueelle saadaan säännöllistä toimintaa.

MAINOS

Tapahtuman avasi Vimpelin Vedon ja Alajärven Ankkureiden superpesisjoukkueiden edustajien kisailu toisiaan vastaan leikkimielisessä ”ampumapotkulautakilpailussa”. Kilpailun vei nimiinsä Vimpelin Sami Haapakoski.

Haastekilpailun jälkeen ohjelmassa oli rullahiihtokoulu, jonka vetämisestä vastasi maastohiihtäjä Lassila itse. Opetus aloitettiin perusasioista, jolloin jokaisen oli helppo lähteä lajikokeiluun aikaisemmasta taustasta riippumatta. Osallistujilla oli mieliala korkealla ja oppimisen intoa riitti. Yhteisharjoituksessa tehtiin lyhyitä intervalleja ja opeteltiin hiihdon rytmittämistä sekä ajolinjoja mutkiin.

Keskiviikkona 17.6. radalla järjestetään kaikille avoin yhteisharjoitus kello 18 alkaen. Harjoituksessa on teemana sprinttihiihto, mutta harjoitus tulee olemaan sellainen, jonka jokainen voi toteuttaa tasolleen sopivalla tavalla. Tarkoituksena on tehdä joustava yhteisharjoitus, jossa saadaan sparrausta muilta hiihtäjiltä, Lassila tiedotti.

Harjoittelukauden avajaisissa pääsi kokeilemaan myös oikeiden ampumahiihtoaseiden käyttöä.
Harjoittelukauden avajaisissa pääsi kokeilemaan myös oikeiden ampumahiihtoaseiden käyttöä.

Rullahiihtoradan käyttömaksut maksetaan Sport Center Lakiksen tilille numeroon: FI23 5522 0220 0381 35. Hinnat ovat yli 12-vuotiailta 10 euroa päivältä ja 150 euroa koko kaudelta. Perhehinnat ovat 20 euroa päivältä ja 200 euroa kaudelta. Kannattajajäsenmaksun ja ensilumen käyttöoikeuden maksaneiden ei tarvitse maksaa muita radan käyttömaksuja.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät