-5.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Kesän uutuuskirjat tarjoavat jännitystä, romantiikkaa ja ripauksen vanhaa aikaa

Dekkareita luetaan erityisen paljon kesällä, kertoo Kauppakirjaliiton toimitusjohtaja Katriina Jaakkola kesätiedotteessaan. –Dekkareiden ostajia ei voi määritellä sukupuolen mukaan. Niitä ostavat yhtä paljon miehet kuin naiset, hän kertoo. Jännityskirjallisuuden kiistaton kotimainen kuningas on edelleen Ilkka Remes.

Mitä Suomi lukee- listalla kaunokirjallisuuden ykkössijalta löytyy Camilla Läckbergin Leijonankesyttäjä. Tämä kirja on myös Alajärven Info-kirjakaupan myyjällä, Suvi Penninkankaalla työn alla.

MAINOS
”Tyttö juoksee metsästä suoraan ratsastajan eteen, ja tuupertuu siihen. Myöhemmin sairaalassa tyttö menehtyy vammoihinsa ja käy ilmi, että hän on joutunut silmittömän väkivallan uhriksi. Tyttö, Victoria, on ilmoitettu kadonneeksi vain muutama kuukausi aiemmin, ja vaikuttaa että tapauksella on kytköksiä muihinkin kadonneisiin tyttöihin. Mitä pidemmälle tarina etenee, sitä enemmän lukijalle tulee sellainen olo, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää...” Ote Leijonankesyttäjä -kirjan takakannesta.
”Tyttö juoksee metsästä suoraan ratsastajan eteen, ja tuupertuu siihen. Myöhemmin sairaalassa tyttö menehtyy vammoihinsa ja käy ilmi, että hän on joutunut silmittömän väkivallan uhriksi. Tyttö, Victoria, on ilmoitettu kadonneeksi vain muutama kuukausi aiemmin, ja vaikuttaa että tapauksella on kytköksiä muihinkin kadonneisiin tyttöihin. Mitä pidemmälle tarina etenee, sitä enemmän lukijalle tulee sellainen olo, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää…” Ote Leijonankesyttäjä -kirjan takakannesta.

–Yleensä haluan aina lukea uudet kirjat läpi. Jouluna usein huomaan että vuoden aikana on tullut luettua aika monta kirjaa, Suvi kertoo naurahtaen.

Myös suositun Enni Mustosen uutuuskirja Emännöitsijä kipuaa ylös listalla. -Mustosen kirjat kertovat kotimaisesta historiasta ja erityisesti naisen roolista siihen aikaan, Suvi kuvailee.

7552235242

Anneli Kivelän Katajamäellä tapahtuvista tempauksista kertova kirjasarja pitää myös paikkansa kansan sydämessä. Ne ovatkin Suvin mukaan oikein kepeää ja helppoa kesäluettavaa. Suvi kertoo, että kirjoja kerätään harvoin nykypäivänä koko sarjaa, mutta Katajamäen sarja on sellainen, josta halutaan kaikki kirjat omaan hyllyyn.

ystavaniseija

Moni muistaa surullisen uutisen kahden avustustyöntekijän surmasta Afganistanissa. Lehtimäkeläinen Seija Järvenpää kuoli keskellä kutsumustaan 24.7.2014. Seijan läheinen ystävä Jukka Sariola on pukenut muistonsa ja tunteensa koskettavaksi kirjaksi.

 

Kerro minulle jotain hyvää on tässä päivässä tiukasti kiinni oleva, unohtumaton romaani. Sydäntäsärkevä ja epätavallinen rakkaustarina uppoaa suoraan lukijan sydämeen, taidolla, tunteella ja aitoudellaan. Sitä lukiessa ei säästy naurulta ja kyyneleiltä.
Kerro minulle jotain hyvää on tässä päivässä tiukasti kiinni oleva, unohtumaton romaani. Sydäntäsärkevä ja epätavallinen rakkaustarina uppoaa suoraan lukijan sydämeen, taidolla, tunteella ja aitoudellaan. Sitä lukiessa ei säästy naurulta ja kyyneleiltä.

-Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää- kirja oli kevyt ja toiveikas, vaikka se käsittelikin raskasta aihetta. Kirja kertoo tytöstä, joka aloittaa työn monivammaisen ja hiukan masentuneen nuoren miehen henkilökohtaisena avustajana, kertoo Suvi.

Kirjakaupan hyllystä löytyy myös uusia, matkakokoon taitettuja kirjoja. Nämä helppolukuiset kämmenen kokoiset kirjat mahtuvat pieneenkin käsilaukkuun mukaan. Minikirja on 11,8 senttimetriä korkea ja 8,0 senttimetriä leveä.

Roosa Linnanmäki

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät