Jokiaho & Salo Kanadaa valloittamassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Kyyjärveläisen tenoriluutnantti Raimo Salon ja Alajärven Lehtimäeltä olevan harmonikkataiteilija Heikki Jokiahon kesäkiertue Kanadaan on alkanut.

Miehet lensivät keskiviikkona Torontoon. Toronto kuuluu Ontarion provinssiin, joka on kaunis ja hyvin hoidettu alue, jossa on maataloutta ja raskasta teollisuutta. Myös viinintuottajana alue on varsin tunnettu.

MAINOS
Kyyjärveläinen tenoriluutnantti Raimo Saloon monen toimen  mies joka on aina menossa johonkin - mutta Niagaran putouksilla Raimonkin vauhti hetkeksi hiljeni!
Kyyjärveläinen tenoriluutnantti Raimo Salo on monen toimen mies joka on aina menossa johonkin – mutta Niagaran putouksien mykistävää näkyä katsoessa Raimonkin vauhti hetkeksi hiljeni!

Eilen torstaina aikaeroon totutellessaan vierailivat Niagaran putouksilla upean kesäsään hemmotellessa. Aurinko paistaa ja lämpötila on noin 25 astetta varjossa.

Harmonikkataiteilija Heikki Jokiaho ihmettelemässä veden voimaa.
Harmonikkataiteilija Heikki Jokiaho ihmettelemässä veden voimaa.

Tänään onkin sitten aika tarttua tositoimiin, kun Finnfestival2015 käynnistyy. Kyseessä on kanadansuomalaisten vuotuinen suurjuhla, jota vietetään nyt 75. kertaa. Juhla kokoaa yhteen Suomesta Kanadaan muuttaneita ja heidän jälkeläisiään laajoin joukoin kautta koko Kanadan.

Niagaran putouksia pääsee katsomaan lähietäisyydeltä tällaisten veneiden kyydissä.
Niagaran putouksia pääsee katsomaan lähietäisyydeltä tällaisten veneiden kyydissä.

Festivaali pidetään Torontossa kultuurikeskus Civic Center North Yorkin kaupunginosassa. Salon ja Jokiahon ohjelmassa Finfestivaleilla on mm. Salon dokumenttielokuvien esityksiä musiikkituokioihin yhdistettynä sekä lauantaina Toivo Kärki -konsertti.

Matkakilometrejä muusikoille tulee Kanadassa reilut 4000.
Matkakilometrejä muusikoille tulee Kanadassa reilut 4000.

Finnfestivalien jälkeen Salo ja Jokiaho suuntaavat mm. Sudburyyn, Sault Ste Marieen ja Thunder Bayhin, joihin heitä on kutsuttu konsertoimaan suomensukuisten kanadalaisten toimesta.

MAINOS
Edellinen artikkeliKesän uutuuskirjat tarjoavat jännitystä, romantiikkaa ja ripauksen vanhaa aikaa
Seuraava artikkeliFinnfestival2015 Torontossa käynnistyi juhlallisesti