1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Finnfestival2015 Torontossa käynnistyi juhlallisesti

Kyyjärveläinen tenoriluutnantti Raimo Salo ja harmonikkataiteilija Heikki Jokiaho Alajärven Lehtimäeltä ovat mukana kutsuttuina esiintyjinä Toronton Finnfestival2015 -suurjuhlilla.

Ensimmäinen festaripäivä eilen perjantaina sisälsi monenlaista ohjelmaa, jota vietettiin kauniissa kesäsäässä. Avajaiset alkoivat kello 12 ja paikkana oli Mel Lastman Square.

MAINOS

Juhlan avasi kunnianarvoisa Lieutenant – Governor of Ontario Elizabeth Dowdeswell mukanaan juhlatoimikunta. Musiikista tilaisuudessa vastasi Toronton pelimannit.

Festivaalialue sijaitsee upeissa puitteissa.
Festivaalialue sijaitsee upeissa puitteissa.

Festivaalin torilla on myyntikojuja joissa myydään markkinoille tyypillistä tavaraa. Paikallisia tuotteita sekä suomalaista designia. – Saimme torilla mm. supisuomalaista hernekeittoa, Salo ja Jokiaho kertovat!

Markkinakojuissa tarjolla on ollut mm. supisuomalaista hernekeittoa!
Markkinakojuissa tarjolla on ollut mm. supisuomalaista hernekeittoa!

Kello 14 Raimo Salo esitti Viimeinen testamentti-Lotta-dokumentin. Dokumentti herätti katsojissa tunteita koska varsin monet kertoivat että heillä on lotta suvussaan.

Raimo Salon Viimeinen testamentti -dokumentti on herättänyt paljon tunteita katsojissa.
Raimo Salon Viimeinen testamentti -dokumentti on herättänyt paljon tunteita katsojissa.

Matkalaiset ovat saaneet reissullaan havaita, että Toronton alueella puhutaan yli 20 kieltä, ja se kuuluu ja näkyy myös katukuvassa. Kanada on kansallisuuksien sulatusuuni ja siellä on aistittavissa liberaali ja suvaitsevainen tunnelma.

Festivaalitorilla oli suomalainen nainen tyttärineen pitämässä ruokapuotia, ja hän kertoi pitäneensä huolta siitä että lapset ja heidän lapsensa oppivat suomen kielen. – Meistä se tuntui hyvältä, koska toivomme että suomen kieli ja suomalaisten juurien tunnistaminen säilyisi. Tämä tapaus osoittaa että yritystä siihen suuntaan on.

Aluettamme festivaaleilla edustamassa olevat taiteilijat on otettu hienosti vastaan. Tenoriluutnantti Salo tunnetaan hyvin hänen aikaisemista esityksistään Kanadassa ja USA:ssa. – Myös mukanamme olevat tervehdyskirjeet mm. Puolustusvoimain komentajalta ja Veteraanijärjestöiltä on otettu kiitollisena vastaan.

Yhteenvetona miehet toteavatkin, että avajaispäivä oli hieno ja väkeä tulvii paikalle ympäri Pohjois-Amerikkaa!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät