25 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Toivo Kärjen tuotantoa juhlakonsertissa Torontossa

”Matkamuusikoiden” Raimo Salon (Kyyjärvi) ja Heikki Jokiahon (Lehtimäki) Kanadan reissun ohjelmassa oli lauantai-aamuna Finnfestival2015 -tapahtumassa Salon pitämä Hanssin Jukka-luento, joka keräsi mukavasti aktiivisia kuulijoita.

Raimo Salon Hansin Jukka -dokumentti nähtiin Juhannuksena teevisiossa myös Suomessa. Torontossa aiheesta oli kuulemassa kiinnostunut yleisöjoukko.
Raimo Salon Hansin Jukka -dokumentti nähtiin Juhannuksena teevisiossa myös Suomessa. Torontossa aiheesta oli kuulemassa kiinnostunut yleisöjoukko.

Luennon jälkeen Salo antoi haastattelun Kanadan Sanomiin, jonka toimittajana oli Suomesta komennuksella oleva miellyttävä nuori herra. Hän kyseli matkan tarkoitusta ja oli kiinnostunut ennen luentoa kappaleesta Kirje sieltä jostakin, jonka Raimo ja Heikki esittivät.

MAINOS

Haastattelu koski myös Salon käynnissä olevia dokumentti-hankkeita ( Askelten kaiku-dokumentti, Saksalaisten Kenttärata 1942-44 ja Snellman Kuopiossa-dokumenttihanke), jotka valmistuvat juhlavuodeksi 2017.

Samalla käsiteltiin Salon ideaa Suomen juhlavuoden kulttuurikiertueesta eturivin artistien kanssa Kanadaan. Mukana kiertueelle suunnitellaan myös dokumenttien esityksiä Vancouverista Torontoon. Kanadansuomalaiset tuntuvat olevan alustavasti innostuneita asiasta.

Iltapäivällä Salon ja Jokiahon ohjelmassa oli Toivo Kärki -juhlakonsertti, jossa yleisö sai kuulla tunnettuja ja vähemmän kuultuja iskelmiä. Viimeisen kappaleen jälkeen hieno kanadansuomalainen yleisö palkitsi taiteilijat seisten raikuviin aplodeihin. Encorena kuultiin ”Miehet puuta, laivat rautaa.”

Paikalla konsertissa nähtiin myös Kyyjärveltä kotoisin oleva herrasmies, jonka kanssa Salolla syntyi mielenkiintoinen keskustelu.

Kannuksesta lähtöisin oleva Kari Jämsä oli polkenut 1500 kilometriä Thunder Baysta Torontoon Finnfesteille.
Kannuksesta lähtöisin oleva Kari Jämsä oli polkenut 1500 kilometriä Thunder Baysta Torontoon Finnfesteille.

Kannuksesta lähtöisin oleva, Thunder Bayssa asuva Kari Jämsä puolestaan oli polkenut 1500 kilometriä Thunder Baysta Torontoon Finnfesteille. Aikaa matkaan kului kaksi viikkoa. Tempauksellaan Jämsä kerää rahaa hyväntekeväisyyteen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät