-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Finnfestival 2015 päättyi – Sudbury odottaa!

Kanadassa Torontossa herättiin eilen sunnuntaina sateeseen. Yöllä oli tuullut kovaa ja Finnfestival2015 -festivaalin markkinatorilla oli katoksia mennyt nurin.

Juhlat onkin nyt juhlittu myös tapahtumassa esiintymässä olleen kyyjärveläisen Raimo Salon ja säestäjänsä Heikki Jokiahon osalta ja matka jatkuu tänään maanantaina kohti uusia seikkailuja, eli 400 kilometrin päässä olevaan Sudburyyn.

MAINOS

– Kävimme eilen Toronton keskustassa Downtownissa ihmettelemässä menoa. Näimme korkeita taloja, valtavasti ihmisiä ja Pride-kulkueen, jonka takia liikenne oli katkaistu.

Sateinen sunnuntaiaamu Torontossa.
Sateinen sunnuntaiaamu Torontossa.

– Toronton ydinkeskustan ympärille on rakennettu Subway, eli metroverkosto. Sillä kymmenen kilometrin matka North Yorkin kaupunginosasta keskustaan taittuu kätevästi 25 minuutissa. Juna porhaltaa parhaimmillaan toistasataa kilometriä tunnissa ja asemia on muutaman minuutin välein, Salo kertoo. – Maksu on 3 taalaa sivu. Eurolla saa noin 1.3 Kanadan taalaa, siita on helppo laskea hinta.

Elm Street on ainakin löytynyt!
Elm Street on ainakin löytynyt!

– Suur-Torontossa asuu saman verran väkeä kuin Suomessa joten ihan pikkukylä ei tämä ole.

Uusia ystäviä

Eilen illalla Salon ja Jokiahon nouti kotiinsa vieraaksi herra Jai.

– Tapasimme hänet alun perin tullessamme Toronton lentokentällä ja hän on ystävällisesti ollut oppaamme ja kuljettajamme myös Niagaran reissullamme.

– Oli erinomaisen hienoa, että kanadalainen perhe kutsui meidät vieraakseen. Saimme heistä uusia ystäviä ja esitimme heille kiitokseksi Äänisen aallot-valssin, Satumaa-tangon, Kirje sieltä jostakin-foxtrotin ja Kesäillan valssin. He pitivät musiikista ja kerroin heille mitä laulujen sanat tarkoittavat.

– Rouva Jai oli laittanut meille erinomaisen aterian, parhaimmat kiitokset myös siitä. He myös lupasivat seurata matkaamme tällä kanavalla.

Herra Jailla on kotonaan erinomainen ja laadukas musiikkistudio, johon Salo ja Jokiaho saivat tutustua. Hän lahjoitti vierailleen cd:n studiossa tuotettua mielenkiintoista musiikkia.

– Levyllä soittaa hänen ystävistään koottu hyvä bändi. Herra Jai on itsekin muusikko ja hän soittaa lyömäsoittimia sekä toimii äänittäjänä. Hyvin varustetussa studiossa tuotetaan hyvätasoista, harmonisesti rikasta musiikkia.

– Olemme vaihtaneet yhteystietoja ja pidämme jatkossa yhteyttä uusiin ystäviimme!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät