24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Veroilmoitus verkossa entistä suositumpi kaikissa ikäryhmissä

Veroilmoituksen palauttaneesta 1,45 miljoonasta suomalaisesta noin joka toinen teki sen verkossa. Veroilmoitus verkossa -palvelun käyttäjämäärä kasvoi lähes 40 000 asiakkaalla viime vuodesta.

Yli 70 prosenttia 25–40-vuotiaista täydentää veroilmoituksensa verkossa. Alle 25-vuotiaista verkkopalveluun löytää noin 60 prosenttia kaikista veroilmoituksen palauttavista. 40–65-vuotiaissa verkkoilmoituksissa jäädään hieman alle puoleen ja yli 65-vuotiaissa 19 prosenttiin.

MAINOS

− Käyttäjämäärät ovat kasvaneet joka vuosi. Nytkin verkkoilmoittaminen kasvatti suosiotaan kaikissa ikäryhmissä, kertoo ylitarkastaja Sirpa Rinne-Nirva.

Eniten luvut kasvoivat yli 40-vuotiaissa, jossa sähköinen vaihtoehto houkutteli ilmoittajia viisi prosenttiyksikköä viime vuotta enemmän. Senioreiden kohdalla kasvu oli neljä prosenttiyksikköä.

Veroilmoitusta täydennetään useimmin matkakuluilla

− Esitäytetyssä veroilmoituksessa suurin osa tiedoista on jo valmiina. Selvä enemmistä, yli 70 prosenttia noin viidestä miljoonasta ilmoituksen saajasta, selviää pelkällä veroilmoituksen tarkistamisella. Monen kohdalla veroilmoitusasiat on siis helppo hoitaa, Rinne-Nirva muistuttaa.

Eniten ilmoitettavaa on 40–65-vuotiailla, joista neljällä kymmenestä oli täydennettävää veroilmoitukseen. Tänä keväänä alle 25-vuotiaista harvempi kuin joka kymmenes palautti ilmoituksen. Yli 800 000 täydensi veroilmoituksen asunnon ja työpaikan välisten matkakulujen takia. Toiseksi yleisin palautussyy oli kotitalousvähennys ja kolmanneksi vuokratulot.

Aktiivisimmat verkkoilmoittajat löytyvät pääkaupunkiseudulta, Uudeltamaalta ja Pohjois-Pohjanmaalta, joissa reilusti yli puolet hyödyntää verkkopalvelua. Vähiten käyttäjiä on Ahvenanmaalla (36,5 %) ja Pohjanmaalla (40,6 %).

Palautukset tilillä joulukuussa

Muutoksia esitäytettyyn ilmoitukseen tehneille tulee uusi verotuspäätös ja mahdolliset maksulaput syksyllä, viimeistään lokakuun lopussa. Veronpalautukset ovat tileillä 3.12. ja jäännösverot, eli mätkyt pitää maksaa 1.12.2015 ja 2.2.2016. Lue lisää: Verotuspäätös.

Myös kiinteistötietoja ilmoitettiin aiempaa enemmän verkossa

Kiinteistötietojen ilmoittaminen oli tänä keväänä toista kertaa mahdollista tehdä verkkopalvelussa. Tietoja korjasi yhteensä yli 72 000 asiakasta ja heistä verkon valitsi lähes joka kolmas. Kiinteistöveron eräpäivät ovat 7.9.2015 ja 2.11.2015.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät