25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

MLL:n leikkikenttäkerhoissa vipinää ja vilskettä!

MLL Alajärven paikallisyhdistyksen eri Alajärven kylillä järjestämät leikkikenttäkerhot ovat tänä suvena tuoneet todella kaivattua vaihtelua lasten kesän viettoon.

Säät eivät ole liiemmin suosineet rannoilla uimista ja hiekkalinnojen rakentelua, joten monissa kodeissa vanhemmat ovat kuulleet kysymyksen ”mitä minä tekisin?” turhankin monta kertaa, sateen ropistessa kattoon.

MAINOS

Eipä siis ihme, että leikkikenttäkerhoissa on vipinää. Kerhoja on järjestetty kesäkuun alusta lähtien ja ne jatkuvat heinäkuun loppuun saakka. Kerhoja on eri puolilla Alajärveä, maanantaisin kello 10-12 Kitronlaakson leikkikentällä ja kello 13-15 Myllykankaan koulun pihalla, tiistaisin kello 10-12 Pynttärin leikkikentällä ja kello 13-15 Ylikylän koulun pihalla, Keskiviikkoisin kello 10-12 Lehtimäen srk:n leikkikentällä ja kello 13-15 Kitronlaakson leikkikentällä sekä torstaisin kello 10-12 Koskenvarren leikkikentällä ja kello 13-15 Levijoen koulun pihalla.

Keinussakin on mukava keinua kaverin kanssa!
Keinussakin on mukava keinua kaverin kanssa!

Kesäkuussa kerhoa vetivät Maiju Syrjälä ja Eveliina Poti ja nyt heinäkuussa Eerika Hattukangas ja Maiju Hänninen. Eerika ja Maiju kertovat, että tällainen kesätyö on todella mukava, tosin lämpimämmällä säällä se olisi vielä mukavampi!

Mutta vaikka kesän säät ovat olleet mitä ovat, niin lapsia on jokaisella leikkipaikalla aina ollut! Toki ihan kaatosateessa porukka on pienempi, mutta esimerkiksi viime viikolla Pynttärissä vilpoisessa, mutta poutaisessa säässä leikkikentällä kävi todellinen kuhina!

– Se mitä leikkikenttäkerhossa tehdään, riippuu aina vähän paikasta. Sivukylillä lapset haluavat enemmän ohjattuja leikkejä, kuin keskustassa, joiden leikkikentillä on enemmän valmiita leikkivälineitä. Silloin lapset haluavat enemmän leikkiä niillä omatoimisesti, Maiju ja Eerika kertovat.

Hippaleikissä tulee hiki, vaikkei niin lämmin olisikaan!
Hippaleikissä tulee hiki, vaikkei niin lämmin olisikaan!

Maiju ja Eerika miettivät aina viikon alkajaisiksi yhteisen leikin, jota lasten kanssa leikitään. Vinkkejä pihaleikkeihin löytyy netistä, mutta myös lapsilta kysytään millaisia leikkejä he haluaisivat leikkiä. Parituntisen leikkikenttäkerhon välissä pidetään evästauko, joka on monelle lapselle kerhon odotetuin kohokohta.

Isot ja pienet lapset leikkivät sopuisasti yhdessä MLL:n leikkikenttäkerhoissa.
Isot ja pienet lapset leikkivät sopuisasti yhdessä MLL:n leikkikenttäkerhoissa.

Leikkikenttäkerhoihin lapset ovat tervetulleita aina kolmivuotiaista alkaen ja siitä aina 10-11 vuoden ikäisiin. Yhteiset leikit löytyvät yllättävänkin helpolla, vaikka lapset ovat eri-ikäisiä.

Kerhon vetäjistä Eerika on lukiolainen ja Maiju tämän kevään ylioppilas. Syksyn tullessa Eerika jatkaa lukiossa ja Maiju suuntaa Pihtiputaalle pelaamaan lentopalloa liigassa puoliammattilaisena.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät