-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Lappajärven markkinoilla myyjät vievät pääroolin

Lappajärvellä järjestetään markkinat ensi viikonloppuna jo 46. kertaa.
Markkinapäivät ovat perjantai ja lauantai.

Lappajärvelle myyjät tulevat vuosi toisensa jälkeen mielellään. Leppoinen markkinatunnelma Lappajärven rannan tuntumassa tuo markkinapaikalle vuosittain tuhansia vieraita.

MAINOS

Markkinat järjestävät Lappajärven yrittäjät. Markkinatoimikunnan puheenjohtaja Jari Ollila ja markkinavastaavaksi palkattu Eemeli Porthén kertovat, että myyjät otetaan erityisesti huomioon.

– Haluamme pitää markkinat markkinoina, joten oheisohjelmaa on juuri sopivasti. Osa myyjistä on toiminut myyjinä markkinoillamme yli 40 vuotta ja haluamme pitää heistä hyvää huolta, miehet kertovat.

– Lappajärven markkinoilla on myynnissä monenlaista ja kaikenikäisille. Paikalla on lähiruokateltta, jossa useita paikallisia lähiruuan tuottajia myy esimerkiksi mansikkaa, hunajaa, perunaa ja lihatuotteita. Käsityön taitajia löytyy pläkkyristä lähtien. Suosittu reserviläisten hernekeittomyynti antaa nälälle kyytiä.

Markkinoiden oheisohjelmassa on perjantaina Kaustisen musiikkilukion opiskelijoiden musiikkiesityksiä. Foxy Beibe on esillä perjantaina. Beibe on Koneurakointi Heikki Takalan Tractor Pulling -vetokisaan menossa oleva traktori. Lauantaina haastatellaan puolen päivän aikaan mestaripainija Petra Ollia. Kello 13 valitaan Lappajärven omakotitaloyhdistyksen toimesta vuoden lappajärveläinen kaunis piha.

Markkinoiden äänentoistosta ja kuulutuksesta vastaa pitkäaikaisella kokemuksella Heikki Valijoki. Yrittäjät odottavat markkinoille jopa 10000 kävijää.

– Toivotaan paikallisia toimijoita aktiivisesti mukaan esittelemään tuotteita suurelle kävijämäärälle, toivovat Ollila ja Porthén.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät