-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

The Sounds & The First lauteille 60 -luvun illassa

Vimpelin Sääksjärvellä taivutaan tulevana lauantaina nostalgisiin 60 -luvun tunnelmiin, kun Nuorisoseurantalolla lavan valtaavat legendaariset Rock Jerry & The Sounds sekä The First.

Viime vuonna Sääksjärvellä järjestettiin ensimmäinen rautalankailta, mutta tänä suvena tapahtuma laajeni 60 -luvun illaksi.

MAINOS

Mies tapahtuman takana on Seppo Mäkelä, joka sai loppuvuodesta 2013 idean tuoda legendat lavalle Sääksjärvellä. – Katselin youtubesta musiikkivideoita ja innostuin löytäessäni sieltä niitä rautalankabändejä, joita nuorena 70 –luvulla kuuntelin radiosta. Youtubessa näin heitä nyt ensimmäistä kertaa ”livenä”.

– Innostukseni kasvoi ja niinpä otin yhteyttä Nastolan rautalankafestarien järjestäjiin ja kyselin bändien yhteystietoja. Sain The Soundsin yhteystiedot ja niinpä lähetin heille sähköpostia, Seppo kertoo.

– The Sound oli vuonna 2011 aloittanut soittamisen yhdessä 40 vuoden tauon jälkeen. Homma lähti liikkeelle yhteydenotostani ja alkuvuodesta 2014 lähdin Helsinkiin katsomaan bändin keikkaa ja siinä yhteydessä kävin esittelemässä itseni. Kevään aikana hiottiin kuviota bändin saamiseksi Sääksjärvelle ja heinäkuussa siitä tuli totta.

Seppo kertoo alkuun pelänneensä, mahtaako heidän vanha nuorisoseuran talonsa kelvata hänen suurille idoleilleen. Epäilys oli turha, sillä kun bändi saapui paikalle, ihastus oli suurta. – Miehet ihastuivat talon tunnelmaan todeten paikan olevan juuri sellainen, jossa he ennen keikkailivat.

Viime kesänä the Sounds veti Sääksjärvelle 250 kuulijaa aina Oulun seutua myöten. Talon eteen tehtiin, ja tehdään myös tulevana lauantaina, terassilaajennus ja odotukset ovat nyt noin 300-400 kuulijassa, onhan lavalle nyt nousemassa The Soundsin lisäksi myös toinen legenda, The First.

– The First soittaa Beatles -tyylin musiikkia, kun taas The Sounds on rautalankaa. Ovet Nuorisoseuralle aukeavat kello 19.30 ja soitto alkaa kello 21. Valomerkki tulee kello 1.30.

Tapahtuman aikana yleisöä palvelee Nuorisoseuran yläkerran kahvila-baari. Tapahtumaa on sponsoroinut noin 30 kohoava yrityssponsoreiden joukko. Valtaosa sponsoreista on paikallisia.

– The Soundsin soittajat ovat Sääksjärvellä jo perjantai-illasta saakka ja osallistuvat päivällä myös Sääksjärven markkinoille. Kiinnostuneilla on näin mahdollisuus markkinoilla jututtaa muusikkoja, Seppo vinkkaa.

Tunnelmaa ja taitoa

Sekä The Sounds että The First on perustettu 60 -luvulla ja ne ovat olleet oman aikansa huippubändejä.

Rautalankainen The Sounds & Rock-Jerryn kokoonpanossa soittavat Kaj Järnström, Esa Helasvuo, Erkki Sutela, Bobi Söderblom, Peter Ekman ja Wille Granö.

Beatlestyylistä poppia soittavan The Firstin kokoonpanossa nähdään ja kuullaan Leif Kiviharju, Ave Lönnfors, Valentin Stefanov ja Seppo Järvinen. Kyseinen bändi on ollut mm. 1967 Jimi Hendrixin lämppärinä!

Sääksjärvellä onkin luvassa tunnelmallinen ilta, johon väkeä saapuu taatusti laajalta alueelta kuulemaan musiikkia ”kuin silloin ennen”. Tänne iltaan yleisö saapuukin nimenomaan musiikin, eikä muiden viihdykkeiden vuoksi, niin harvinaislaatuista herkkua näillä leveysasteilla on päästä kuulemaan yhdessä illassa kahta tämän tason kokoonpanoa.

Tapahtuman järjestää Sääksjärven Nuorisoseura ry.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät