-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Hurja keihäskisa luvassa Kuortaneen Eliittikisoissa

Kuortaneen Loiste Eliittikisoissa nähdään tulevana lauantaina hurja keihäskisa. Huippuvireessä olevat Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen saavat vastaansa nälkäiset haastajat Ari Mannion ja Teemu Wirkkalan.

Lisäksi Saksan nuori nousukuntoa uhkuva Thomas Röhler (85,36) ja Argentiinan 22-vuotias Dian Tolero (82,90) tekevät parhaansa kotimaisten kukistamiseksi. Mitä tekee sitten Vänäjän vähitellen käsivaivasta kuntoutuva Dimitri Tarabin, jonka ennätys on 88,84. Hänellä on vielä MM-kisaraja 82,00 rikkomatta, sillä kesän pisin heitto on kantanut 81,71.

MAINOS

Pitkämäen viimeiset kisat ovat menneet tuloksellisesti erittäin hyvin ja hänellä on tavoitteena ysikympin rikkominen Kuortaneen tunnetusti hyvällä heittopaikalla, jossa neljä eri keihäsmiestä on rikkonut 90 metrin rajan.

Pitkämäen ennätys 91,53 on tehty Kuortaneella vuonna 2005. Heittopaikan uusi mondo -pinnoite luo hyvät edellytykset pitkiin heittoihin tälläkin kertaa.

Keihäs on perinteisiin tapaan kisojen huippulaji, mutta myös muissa lajeissa tullaan näkemään huipputuloksia tiukkoja taisteluja kärkisijoista.

Miesten 100 metrillä nuoret kotimaan kärkimenijät saavat vastaansa 10,30 tasoiset ulkolaiset kirittäjät. Oskari Mörölle on hankittu aidatulle ratakierrokselle kirittäjäksi M22 vuotiaiden Euroopan mestari Puolan Patryk Dobek, joka teki kovan tempun Monacon timanttiliigan kisassa sijoittumalla toiseksi timantinkovassa seurassa huippuajalla 48,62.

Sileällä 400 metrillä on mukana kaksi maailmanluokan menijää Sudanin Sadam Koumi on kellottanut kauden parhaaksi 45,58 ja lähes samaa luokkaa on Ukrainan Yevgen Hutsol 45,93.

Kolmiloikkapaikalla nähdään pitkiä loikkia. Nuoret kotimaiset tulokkaat saavat kirittäjikseen kaksi maailmanluokan loikkaajaa Etelä-Afrikan Khotso Mogoenan (16,73) ja Ranskan Cherif Ria (16,50) tavoitteena on Pekingin MM-kisarajan 16,90 rikkominen. Nuorten kotimaisten Lipsasen ja Kaukolahden loikkia seurataan mielenkiinnolla.

Mogoena (816) osallistuu myös pituushyppyyn, jossa kotimaisten Haapalan, Väyrysen, Kivisen tavoitteena on kahdeksan metrin viiva. Pituuspaikalla nähdään myös viime vuotinen voittaja tämän hetken maailmantilaston kakkonen Etelä-Afrikan Zark Visser (841) ja Venäjän Vasiliy Kopeikin (796).

Naisten lajeissa kovimmat odotukset ovat 100 m:n aitajuoksussa ja seiväshypyssä. Viime vuoden kisoissa Suomen ennätyksen 12,98 aitoneen Nooralotta Nezirin tavoitteena on MM-kisarajan 13,00 alitus ja silloin ollaan lähellä jälleen uutta SE:tä. Nooralotalle haetaan kirittäjiksi tasaväkisiä ulkolaisia 12,90 tason aitureita.

Naisten seiväshypyssä on kotimaisten taso ilahduttavasti nousussa. Pekingin MM-kisoihin jo valittu Minna Nikkanen hakee hyvää viimeistelykisaa ja tavoittelee Suomen ennätystä. Hyvänä kirittäjänä on Venäjän Mullina, jonka ennätys on viime hallikaudella hypätty 460.

Naisten keihäänheiton kirkkain tähti on äitiyslomalta palannut moninkertainen arvokisamitalisti Venäjän Maria Akabumova, jonka ennätys on hurja 71,99. Tänä kesänä keppi on jo lentänyt 61,87.

Kisojen ohjelmassa on myös muutama paralympialaji, joissa on mukana kotimaan parhaat paralympiaurheilijat.
Kilpailut alkavat esilajeilla N keihäs ja M 3-loikka kello 14.40 ja kisojen avaus on kello 15.50.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät