0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Pieniä määriä sinilevää havaittavissa Kuortaneenjärvellä ja Lappajärvellä

Pieniä määriä sinilevää on edelleen havaittavissa Kuortaneenjärvellä. Lappajärven Lakaniemeltä ei ole raportoitu sinilevähavaintoja viikolla 33, mutta pieniä määriä sinilevää on havaittavissa Lappajärven Kivitipulla.

Levähavainnot valtakunnallisista havaintopaikoista tallennetaan kaikille avoimeen Järviwiki -palveluun.

MAINOS

Leväkukinnat ovat usein paikallisia ilmiöitä, jotka voivat esiintyä esimerkiksi suojatuissa lahdissa. Kuitenkin on aina syytä olla varovainen, jos epäillään leväkukintaa vedessä.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella voi olla muitakin levähavaintoja kuin tässä mainitut. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen tietoon on tullut, että sinileväkukintaa epäillään Vetelin Räyringinjärvellä ja Kruunupyyn Peckassjönillä.

Tiistaina veden lämpötila oli 19,2 °C Ähtävänjoen alaosalla. Maanantaina mitattiin 21,4 °C Tottesundissa.

Tällä hetkellä kuusen suopursuruosteen aiheuttamia ruskeita lauttoja esiintyy paikoin vedenpinnalla sekä järvissä että rannikolla. Kuusen suopursuruosteen itiöt ovat vaarattomia ja muodostavat joskus vedenpinnalla lauttoja jotka voivat muistuttaa leväkukintoja.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät