Special Olympics Saarikentällä – lähdetään kannustamaan!

Mainos[adrotate banner="3"]

Special Olympics järjestetään Vimpelin Saarikentällä huomenna maanantaina 17. elokuuta kello 10-12 nyt toista kertaa. Tämä tapahtuma kokoaa paikalle erityisryhmien edustajia avustajineen huikeat määrät kautta Järvi-Pohjanmaan ja laajemmaltakin alueelta, joten luvassa on yhdessäolon ja ilon juhlaa!

Tapahtuman järjestää viime vuotiseen tapaan Kehitysvammaisten Hoitokoti Tuulikello, jonka yhteistyökumppanina on nyt myös Järviseudun omaishoitajat ja läheiset ry. Kyseessä on erityisryhmien ikiomat Olympialaiset, joissa hauskojen ja viihdyttävien kilpailujen voittajien ei tarvitse olla urheilullisesti porukan parhaita, vaan näissä lajeissa päästään pitkälle kovalla yrityksellä ja nokkeluudellakin!

MAINOS

Tuulikellon väki hoitajat Kimmo Koivisto ja Minna Jaakkola sekä palveluvastaava Virpi Luomala kertovat, että viime vuonna mukana oli noin 80 erityisryhmäläistä ja tästä määrä on vain kasvanut, ilmoittautuneita on nyt 125 ja avustajat!

Kovin paljon suuremmaksi tapahtuma ei enää voikaan kasvaa, sillä rajoitetta aiheuttaa ruokailun järjestäminen. – Meillä tarjotaan ilmainen ateria kaikille kilpailijoille ja ohjaajille, Kimmo ja Minna iloitsevat. – Jälkiruuaksi tarjotaan lisäksi itse leivotut täytekakut!

Tapahtuma on sikälikin aivan poikkeuksellinen, että vaikka se kerää yhteen suuren määrän seutukunnan erityisryhmäläisiä, niin järjestelyt hoidetaan oman työn ohessa. Venymistä tämä vaatiikin jokaiselta Tuulikellon yhdeksältä työntekijältä, mutta viime kesänä tapahtuma koettiin niin onnistuneeksi ja palaute rohkaisevaksi, että perinnettä on nyt haluttu jatkaa.

Olympialaisten ohjelmaa ja lajeja on muutettu viime vuodesta, jotta saadaan kaikille uusia kokemuksia. lajeja miettiessä pidetään ajatuksissa se, että osa osallistujista on hyvinkin vaikeavammaisia. Tänä vuonna mm. jättipalapelejä, suksen heittoa, kännykän heittoa yms. Ja kaikki tietenkin palkitaan!

Kimmo Koivisto sahankäyttäjänä ja Minna Jaakkola työnjohtajana syntyy hienoja palapelejä tuleviin olympiakoitoksiin!
Kimmo Koivisto sahankäyttäjänä ja Minna Jaakkola työnjohtajana syntyy hienoja palapelejä tuleviin olympiakoitoksiin!

Tarjolla on mm. Angry Birds -ritsa-ammuntaa, palloviestiä jättipallolla ja extrahauskana kahvinporojen määrän arvausta. Ja tapahtuman maskottina paikalla pomppii iso sammakko, jolle osanottajat saavat ehdottaa nimeä!

– Viime vuonna kuulimme, että kaikki mukaan tulleet eivät olleet kauhean innolla lähdössä tapahtumaan, mutta kun he olivat täällä, niin he olivat siitä todella onnellisia.

– Tavoitteenamme onkin tuottaa osallistujille hyvää mieltä ja tarjota heille hauskaa yhdessäoloa. Tämä tavoite toteutui viime vuonna ja toivottavasti yllämme siihen myös nyt! Tällaiset Olympialaiset ovat meille hyvä veruke kokoontua yhteen.

Tuulikellon väki onkin innolla tekemässä tapahtumaa ja toteavat, että kun kerran tehdään niin tehdään sitten kunnolla! Luvassa on unohtumaton elämys jokaiselle osanottajalle! Se käynnistyy sisääntulomarssilla, alkuzumballa, olympiatulella, Maamme -laululla ja alkuhartaudella, eli tunnelma on ihan kuin Olympialaisissa pitääkin!

Ilmoittautuneita näihin karnevaaleihin on jo nyt pitkälle toistasataa erityisryhmäläistä ja noin 40 avustajaa/omaista. Lisäksi tähän päälle lasketaan talkooväki, joten 150 henkilön määrä Saarikentällä rikkoutuu aivan varmasti!

Myös yleisön toivotaan löytävän tiensä katsomoon seuraamaan ”erilaista urheilujuhlaa” ja luomaan tunnelmaa. Itse kisailu muodostuu noin kymmenessä toimipisteestä, joissa suoritetaan erilaisia muunneltuja tarkkuutta, tasapainoa, nopeutta, ketteryyttä ja motoriikkaa vaativia tehtäviä. Useat tehtävät on suunniteltu ”pilke silmäkulmassa”. Täällä ei senttejä mitata eikä tyylejä arvostella!

– Mukaan yleisöksi tulee kilpailijoiden omaisia ja läheisiä, koululta on tulossa oppilaita kannustamaan ja toivomme että mahdollisimman moni joka paikalle pääsee, poikkeaisi meitä katsomaan ja kannustamaan. Kynnys on matalalla ja tässä onkin hyvä hetki nähdä mitä porukkaa ovat kehitysvammaiset ja mielenterveyskuntoutujat ja mitä kaikkea heidän kanssaan voidaan tehdä!

Yleisölle tapahtumassa on tarjolla mehua ja keksejä, joten ihan kuivin suin ei tarvitse kannustaa!

Paikalliset yritykset ja yhteisöt ovat vahvasti mukana tukemassa tapahtumaa. Yrittäjien vastaanotto sponsorikyselyille oli todella myönteinen ja heidän avullaan pystytään jokaiselle osanottajalle tarjoamaan ilmainen ruoka. Tämä on tärkeää paitsi tunnelman kannalta myös siksi, että ruuan hinta ei ainakaan tule kenellekään esteeksi osallistua tapahtumaan.

Sponsoreina tapahtumalla ovat K-Market Veto VäriVapari OY, Vimpelin Apteekki, Kukkasalonki Kastanja, Halpa-Halli, Vimpelin Kodinkone Oy, Vimpelin Osuuspankki, Vimpelin Voima Oy, Taksi Hannu Mäkelä, Taksi Lasse Vanhamäki, Lions-Club Vimpeli, Fysio-Järviseutu, Fitnesspalvelu Karoliina, Vimpelin Veto, Vimpelin kunta ja Vimpelin evl seurakunta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKodittomien eläinten päivänä: Kodin tarjoaminen löytöeläimelle on hyvä vaihtoehto
Seuraava artikkeliLehtimäellä kerätään allekirjoituksia Ähtäriin liittymiseksi