-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Opintotuki kannattaa hakea ajoissa

Opiskelijan kannattaa hakea opintotuki ajoissa, sillä tuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen. Video opastaa, miten tukihakemus tehdään Kelan verkkoasiointipalvelussa.

Ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevan kannattaa hakea opintotuki nyt. Useimmissa ammatillisissa opinnoissa opiskelija voi saada opintotuen elokuusta alkaen. Opintotukihakemus täytyy toimittaa Kelaan elokuun loppuun mennessä, jotta Kela voi myöntää tuen myös tältä kuukaudelta.

MAINOS

Korkeakoulu- ja lukio-opintoihin voi yleensä saada opintotuen vasta syyskuusta alkaen. Opintotukihakemus kannattaa kuitenkin tehdä heti, kun opiskelupaikka on varmistunut, jotta tuki on käytettävissä opintojen alusta alkaen.

Jos opiskelija ei ole vielä saanut varmistettua opiskeluasuntoa, hänen kannattaa hakea nyt opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Asumislisän voi hakea toimittamalla Kelaan muutosilmoituksen, sitten kun vuokrasopimus on tehty.

Video opastaa tuen hakemisessa

Opiskelijan kannattaa hakea opintotukea Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi. Verkkohakemus on vaivaton tapa hakea opintotukea.

Ennen hakemuksen tekemistä opiskelija voi katsoa opastusvideon. Siitä saa konkreettiset neuvot siihen, miten opintotukihakemus täytetään verkossa. Kahden minuutin video neuvoo askel askeleelta, miten tukea haetaan Kelan asiointipalvelussa ja mitä tietoja hakemuksen täyttämiseen tarvitaan.

Opintotukihakemusten keskimääräinen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. Ajankohtaisen käsittelytilanteen voit tarkistaa kela.fi-sivuilta: www.kela.fi/nain-haet_kasittelytilanne.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät