-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Special Olympics kylpi auringon paisteessa ja iloisissa tunnelmissa

Vimpelin Saarikentällä järjestettiin tänään maanantaina huikea spektaakkeli, erityisryhmien ikioman Special Olympics -tapahtuma, jossa senttejä ei mitattu eikä tyylistä jaettu pisteitä – tärkeintä oli osallistuminen ja kova yritys!

Erityisryhmien omat olympialaiset järjestettiin nyt toistamiseen ja asialla oli Hoitokoti Tuulikello yhdessä Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa. Osanottajamäärä paisui viimekertaisesta noin 80 henkilöstä peräti 125 osanottajaan kautta Järvi-Pohjanmaan ja muiden lähialueiden.

MAINOS
Avajaisseremonioiden aikaan olympialaisten kilpailijat kuuntelivat puheita yhteen kokoontuneina.
Avajaisseremonioiden aikaan olympialaisten kilpailijat kuuntelivat puheita yhteen kokoontuneina.

Tähän päälle kun lasketaan mukana olleet avustajat ja suuri talkooväen joukko, niin väkeä oli kentällä vallan mukavasti! Lisäksi paikalle saapui koululaisia luokkakunnittain kannustamaan kisailijoita ja olipa paikalla myös muita kannustajia, mikä on todella iloinen tunnelman nostattaja tällaisessa tapahtumassa.

Jättiritsalla Angry Birds -hahmojen ampuminen vaati taitoa ja tarkkuutta. Silloin kannattikin tuulettaa, kun tässä lajissa onnistui!
Jättiritsalla Angry Birds -hahmojen ampuminen vaati taitoa ja tarkkuutta. Silloin kannatti tuulettaa, kun tässä lajissa onnistui!

Olympialaisten ohjelmaa ja lajeja oli muutettu viime vuodesta, jotta kaikille saatiin uusia kokemuksia.

Jättipalapelin kokoamisessa sai paloja pyörittää kerran jos toisenkin, ennen kuin oikeat osat loksahtivat kohdalleen.
Jättipalapelin kokoamisessa sai paloja pyörittää kerran jos toisenkin, ennen kuin oikeat osat loksahtivat kohdalleen.

Tänä vuonna tehtävissä ratkottiin mm. jättipalapelejä, heitettiin suksea ja kännykkää, ammuttiin valtaisalla ritsalla Angry Birds -hahmoja, pelattiin frisbeegolfia ja monen moista muuta hauskaa ja nokkeluuttakin vaativaa lajia.

Hulavanne laitettiin liikkeelle nyt vähän tavallisesta poikkeavalla tavalla.
Hulavanne laitettiin liikkeelle nyt vähän tavallisesta poikkeavalla tavalla.

Tapahtuma käynnistyi komealla sisäänmarssilla reippaan musiikin tahdittamana, jonka jälkeen avaussanat tapahtumaan lausui Vimpelin uusi kunnanjohtaja Anita Paavola. Paavola totesi tapahtuman tavoitteen olevan hyvän mielen aikaansaaminen jokaiselle mukana olevalle! Tätä edesauttoi myös se, että ihan jokainen osallistuja palkittiin!

Suksi lensi hienoja kaaria erityisryhmien olympialaisissa!
Suksi lensi hienoja kaaria erityisryhmien olympialaisissa!

Alkuhartauden saapui pitämään pastori Pekka Keltto, joka totesi auringonpaisteen tuovan valoa, lämpöä ja iloista mieltä. – Taivaan Isä on hyvä, hän antaa aurinkonsa loistaa meille kaikille.

Kännykänheitto vaati tarkkuutta ja mielen malttia, sillä tähtääminen ei aina sujunut ihan helposti.
Kännykänheitto vaati tarkkuutta ja mielen malttia, sillä tähtääminen ei aina sujunut ihan helposti.

Maamme -laulun ilmoille kajauttivat Aapiskujan koulun oppilaat ja sen jälkeen otettiin hiki pintaan alkuzumban avulla! Zumban vetäjänä toimi Karoliina Hakola Fitnesspalvelu Karoliinasta, joten vauhtia ei puuttunut ja tämän jälkeen kaikilla olikin hyvä tunnelma suunnata tehtävien pariin.

Olympiatuli roihusi tapahtuman ajan Saarikentällä.
Olympiatuli roihusi tapahtuman ajan Saarikentällä.

Kun kisat oli käyty ja olympiatuli sammunut, oli aika suunnata syömään! Jokainen osallistuja sai maksutta lounaan ja sen päälle vielä täytekakkukahvit! Kaiken tämän mahdollistivat alueelta saadut yrityssponsorit.

Klikkaamalla saat kuvat suuremmiksi!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät