-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Jami kouluttaa työntekijöitä turkistarhoille

Turkistuotanto on merkittävä elinkeino Pohjanmaan alueella, jossa sijaitsee 97 prosenttia Suomen turkistiloista.

Turkistarhat tarvitsevat uutta vakituista työvoimaa useita kymmeniä henkilöitä ja kausityövoimaa liki tuhat henkilöä vuosittain.

MAINOS

Järviseudun ammatti-instituutti on kouluttanut työntekijöitä turkistarhoille vuodesta 2005 alkaen. Opiskelijoiden työllistymisaste opintojen jälkeen on ollut korkea. Koulutusta jatketaan hakemalla opiskelijoita tammikuussa 2016 käynnistyvään maaseutuyrittäjän koulutuksen. Haku koulutukseen käynnistyy syyskuussa.

Kyseessä on maatalousalan ammatillinen perustutkinto, jossa osa opinnoista koostuu turkistuotannon opinnoista. Koulutus antaa vahvan käytännön osaamisen sekä maatalousalan että turkistuotannon töihin. Valmistumisen jälkeen opiskelija voi esimerkiksi työskennellä sesonkiaikoina turkistarhoilla eläinten hoitotöissä tai nahkonnassa ja kausien ulkopuolella työllistyä maatiloille esim. lomitustehtäviin.

Tähän saakka opiskelijoiden työllistyminen koulutuksen jälkeen on ollut korkea: yli 90 prosenttia on saanut alan työpaikan opintojen jälkeen. Koulutusta jatketaan alueen turkistilojen toivomuksesta, sillä työvoimaa tarvitaan runsaasti edelleen.

Opinnot kestävät 1-2 vuotta riippuen aikaisemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta. Lähiopiskelun aikana maksuton ruokailu ja asuntolapaikka.

Koulutus järjestetään tiiviissä yhteistyössä alueen turkistuottajien kanssa: noin puolet opinnoista suoritetaan alueen turkistarhoilla/ maatiloilla työssäoppimalla.

Haku koulutukseen käynnistyy 1.9. Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus Jamilla (Kurejoentie 390) maanantaina 7.9. kello 16, jossa paikalla Jamin koulutuksesta vastaavien henkilöiden lisäksi turkistuottaja Esa Rantakangas.

Opiskelusta kiinnostuneille on mahdollisuus järjestää myöhemmin tutustuminen turkistarhatyöhön.

Koulutukseen voi hakea sähköisellä hakulomakkeella Jamin nettisivujen kautta: www.jamin.fi tai suoralla hakemuksella oppilaitokseen: Kurejoentie 390, 62710 KUREJOKI. Lisätietoja koulutuksesta antaa Satu Ahopelto, p. 044-4657 152, satu.ahopelto@jamin.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät