-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Rantakaislan asukkaat ja omaiset nauttivat kesästä Suninsalmella

Hoivakoti Villa Rantakaislan asukkaat omaisineen viettivät torstaina leppoisaa iltapäivää kokoontuen Suninsalmen sataman rantalaiturille auringon hemmoteltaviksi.

Tarjolla oli niin laiturikahveja, mato-ongintaa kuin seurakunnan puolelta Ulla Anttilan pitämä pieni hartaushetki. Päätteeksi käytiin vielä kahvilassa syömässä pizzaa!

MAINOS

Mukaan retkelle lähtivät miltei kaikki asukkaat, onhan ympärivuorokautisessa hoivassa oleville retki taksikyydein kokonaan pois hoivakodilta melkoinen juhlahetki.

Juhlan tuntua ilmassa oli muutenkin, sillä tilaisuudessa asukkaille ja omaisille esittäytyi Villa Rantakaislan uusi yrittäjä, Palveluksessa Suomi Oy:n toimitusjohtaja Janne Mäki-Kahra. Niin yrityksensä leveämmille harteille myynyt Sanna Joensuu kuin paikalla olleet omaisetkin olivat tyytyväisiä uusiin omistajuusjärjestelyihin. Niiden myötä on hyvä luottaa Rantakaislan valoisaan tulevaisuuteen.

Sanna Joensuu kertoo, että yrityskaupat on tehty heinäkuun 20. päivänä. Talon asukkaille omistajanvaihdos ei näy mitenkään, sillä sama tuttu henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä ja nyt myös Sanna itse saa keskittyä siihen joka on eniten häntä itseään, eli hoivatyöhön. Vastuu yrityksen pyörittämisestä on nyt muilla ja Sanna on ratkaisuun erittäin tyytyväinen.

Janne Mäki-Kahra kertoo Rantakaislan uuden omistajan olevan uusi, vanhuspalveluihin keskittyvä yritys. Mäki-Kahra itse asuu Kirkkonummella, mutta on kotoisin Kuortaneelta. Hän on työskennellyt alan yrityksissä johtotehtävissä laidasta laitaan Attendosta pääomasijoittajatoimintaan ja säätiöpuolen Aspa -palvelut Oy:n.

Eri suunnista vanhuspalveluasiaa seurattunaan Mäki-Kahra totesi, että koska mikään hänen näkemänsä toimintamalli ei tuntunut itsestä kaikin puolin tyydyttävälle, niin miksipä tätä ei tekisi itse?

Yritys perustettiin viime vuoden lopulla ja sen jälkeen toiminnan taustalle on koottu samoihin tavotteisiin sitoutuvaa väkeä. Tavoite on kasvaa järkevästi ja samalla järkeistää koko vanhustenhuollon kenttää maassamme.

Mäki-Kahra kokee, että meillä vanhuspalveluiden tuottamisessa yksityinen ja yhteiskunnan sektorit toimivat liian erillään vaikka tavoitteen pitäisi olla yhteinen, laadukas ja hyvä hoiva jokaiselle vanhukselle.

Palveluksessa Suomi Oy:lle Rantakaislan hankkiminen oli nyt ensimmäinen yrityskauppa ja lisää on neuvottelujen alla. Mäki-Kahra pitää selviönä, että Rantakaislan tyyppisillä paikoilla on edessään hyvä tulevaisuus, kunhan hoivakodissa annettava perushoiva ja toiminta on sillä äärettömän hyvällä tasolla, kuin se Rantakaislassa on. – Rantakaislaan voi kuka tahansa tulla milloin tahansa käymään ja katsomaan miten asioita hoidetaan, ja asiat ovat kunnossa, Mäki-Kahra kuvailee toiminnan laatua.

Mäki-Kahra uskoo, että tulevaisuudessa ihmiset itse joutuvat yhä enenevässä määrin osallistumaan hoitonsa kustannuksiin kaikkialla, koska yhteiskunnan rahat eivät yksinkertaisesti riitä. Palvelusetelit ovat tätä päivää ja tulevaisuutta. Kun asiakas voi päättää hankkiiko palvelusetelillä hoivan halvimmasta mahdollisesta paikasta, vai laittaako itse vähän lisää ja valitsee toisin, on valinta usein selvä ja ihminen haluaa parasta mahdollista hoivaa.

– Palveluseteli on toimiva tapa hoitaa asioita ja sen käyttöä eivät sulje pois myöskään tehdyt puitesopimukset. Palveluseteli on sen kanssa rinnakkainen järjestelmä, ei korvaava.

– Palveluseteli tarjoaa ihmisille todellista valinnanvapautta ja samalla se nostaa palvelujen laatua kautta linjan maksamatta silti sen enempää, Mäki-Kahra uskoo.

Sanna Joensuu ja Janne Mäki-Kahra tekivät yrityskaupat Villa Rantakaislasta heinäkuussa. Rntakaisla on nyt osa Palveluksessa Suomi Oy:tä ja toiminta on turvattu pitkälle tulevan. Tästä iloitsemassa myös Rantakaislan asukas Anni Könni sekä veljensä Erkki Välipakka ja puolisonsa Pentti Könni.
Sanna Joensuu ja Janne Mäki-Kahra tekivät yrityskaupat Villa Rantakaislasta heinäkuussa. Rntakaisla on nyt osa Palveluksessa Suomi Oy:tä ja toiminta on turvattu pitkälle tulevan. Tästä iloitsemassa myös Rantakaislan asukas Anni Könni sekä veljensä Erkki Välipakka ja puolisonsa Pentti Könni.

Rantakaislaa uusi omistaja kiittää kaikissa suhteissa kilpailukykyiseksi hoivayksiköksi, jossa häntä itseään viehättää erityisesti omannäköisen arjen salliminen jokaiselle asukkaalle. Myös tilat ovat erinomaiset ja henkilökunta paras mahdollinen.

Tästä hyvänä esimerkkinä oli Suninsalmella järjestetty iltapäivä – vaivannäkö asukkaiden siirtämiseksi kokonaan talon alueen ulkopuolelle, keskelle kauneinta kesäistä järvimaisemaa, ei ollut ihan pieni operaatio, mutta asukkaiden ilmeistä näki että se kannatti!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät