-13 C
Alajärvi
sunnuntai 05.2.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Leväkukinta jatkuu Kuortaneenjärvellä ja Lappajärvellä

Pieniä määriä sinilevää on edelleen havaittavissa Kuortaneenjärven ja Lappajärven havaintopaikoilla. Levähavainnot valtakunnallisista havaintopaikoista tallennetaan kaikille avoimeen Järviwiki -palveluun.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan sinileväkukintoja on runsaasti lounaisilla merialueilla. Alustavan ennusteen mukaan eteläisen Selkämeren levälautat voivat kulkeutua länsirannikon suuntaan lähipäivinä.

Leväkukinnat ovat usein paikallisia ilmiöitä, jotta voi esiintyä esimerkiksi suojaisissa lahdissa ja on aina syytä olla varovainen jos epäilee leväkukintaa vedessä.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella voi olla muitakin levähavaintoja, kuin mitä tässä mainitaan. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen tietoon on tullut epäilys sinileväkukinnasta Ähtärinjärven pohjoisosassa.

Tiistaina veden lämpötila oli 19,2°C Ähtävänjoen alaosalla ja torstaina
18,5°C Kyrönjoen alaosalla.

Tällä hetkellä kuusen suopursuruosteen aiheuttamia ruskeita lauttoja esiintyy paikoin vedenpinnalla sekä järvissä että rannikolla. Kuusen suopursuruosteen itiöt ovat vaarattomia ja muodostavat joskus vedenpinnalla lauttoja, jotka voivat muistuttaa leväkukintoja.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät