-1.6 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Koskikievari uudistui Ksenian Tuvaksi Lappajärvellä

Lappajärvellä 12 vuoden ajan toiminut Koskikievari on saanut keväällä uuden yrittäjän Ksenia Arkhipovasta.

Aurinkoinen Ksenia kertoo loistavalla suomenkielellä tekevänsä nyt yrittäjänä lempityötään. Työntekoa Ksenia ei pelkääkään, onhan tällä kolmikymppisellä naisella takanaan jo yli 15 vuoden kokemus asiakaspalvelu- ja ravintolatyöstä.

MAINOS

Ksenia on syntynyt Venäjän Karjalassa Sortavalassa. Siellä hän kävi koulua ylioppilaaksi saakka, jonka jälkeen opiskeli sairaanhoitajaksi Petroskoissa. Opintojensa ohessa Ksenia on aina tehnyt myös työtä ja sairaanhoitajaksi valmistuttuaan hän tiesi, ettei se ala ole häntä varten.

Koska asiakaspalvelutyöt ja ravintola-ala olivat jo tulleet tutuiksi, Ksenia päätti opiskella baarimikoksi. Näiden opintojen ja työn kautta vain vahvistui se, että ravintola-ala ja asiakaspalvelu ovat juuri sitä mitä hän haluaa tehdä.

Aikanaan Ksenia avioitui ja sai nyt 8 -vuotiaan tyttären Sofian. Puoliso Vasily sai töitä Evijärveltä ja muutti Suomeen. Kun Vasily oli saanut asiat täällä kuntoon, muuttivat Ksenia ja tytär perässä vuonna 2008. Ksenia aloitti opiskelut Lappajärvellä Jamissa ja opiskeli kokiksi.

Myös Suomessa Ksenialla riitti ahkerana ja positiivisena nuorena naisena alan töitä. Koskikievariin hän tuli työntekijäksi toimien niin grillillä, keittiössä kuin vastaavana hoitajanakin. Suomen kieli karttui nopeasti, koska hän tiesi haluavansa jäädä Suomeen ja on sen takia panostanut kielen opiskeluun. Nyt Ksenia ajatteleekin jo suomeksi!

Kun Koskikievarin edellinen yrittäjä lopetti toimintansa, totesi Koskikievarin perustaja Tapio Koski, että Ksenia olisi juuri oikea henkilö, jota lähteä innostamaan taloon uudeksi yrittäjäksi.

Ksenian Tuvassa, eli tutummin Koskikievarissa, on pöydät sijoiteltu siten, että niissä voi halutessaan vaikkapa ruokailla rauhassa omissa oloissaan.
Ksenian Tuvassa, eli tutummin Koskikievarissa, on pöydät sijoiteltu siten, että niissä voi halutessaan vaikkapa ruokailla rauhassa omissa oloissaan.

Tapio kertoo, että hänellä oli Koskikievarissa työssä useita venäläisiä ja kokemukset heistä työntekijöinä ovat olleet yksinomaan hyviä. Ksenian hän tunsi jo pidemmältä ajalta ja uskoi, että hän olisi valmis kantamaan myös yrittäjän vastuun.

Ksenia ei paljon innostamista tarvinnut, onhan ala juuri hänelle sopiva ja yrittäjyys ollut tärkeä haave naiselle, joka ei vapaapäiviä oikein edes osaa pitääkään. Talo oli tuttu, seutu Ksenialle ja hänen perheelleen mieluisa ja puolisokin on nykyisin LVI- ja remonttialan yrittäjä yhdessä serkkunsa kanssa.

Ksenialla on yrityksessä apunaan yksi vakituinen työntekijä ja harjoittelija. Vasily auttaa mm. toimimalla iltaisin järjestyksenvalvojana, sillä sekä Ksenaialla että Vasilylla on järjestyksenvalvoja -kortit. Ksenia itse tekee yrityksessä pitkää päivää, mutta ei pidä sitä pahana. – En jaksaisi olla ilman työtä, sillä olen nuoresta pitäen tehnyt paljon töitä, Ksenia sanoo.

– Venäläistä minussa on se, etten pelkää ottaa riskejä. Se tulee mitä tulee ja jos tulee huonoja kokemuksia, niistä opitaan.

Koskikievari, eli nykyisin Ksenian Tupa, tarjoaa arkisin kello 8-19 kahvilan ja lounasravintolan palvelut. Tarjolla on kahvin kanssa suolaista ja makeaa, on irtojäätelöt ja pehmikset, Rolls josta saa hampurilaisateriat ja lisäksi tarjolla on lounasta sekä tilausravintola.

Palveluihin kuuluvat myös toto, veikkaus ja pelikoneet. Samalla tontilla toimii myös matkahuolto.

Perjantai-iltaisin ovet aukeavat uudelleen kello 22-02.30 baarina. Lauantaisin ovet aukeavat kello 10-18 ja uudelleen illalla kello 22-02.30. Sunnuntaisin paikka on avoinna lounasajan kello 11-15.

Perjantai- ja lauantai-iltaisin tunnelmaa nostattaa karaoketanssit tai livebändit ja meno on hyvinkin erilaista kuin päiväaikaan.

Perjantai- ja lauantai-iltoina alkaa vauhtijalkaa kutittaa joki livebändin tai karaoken siivittämänä!
Perjantai- ja lauantai-iltoina alkaa vauhtijalkaa kutittaa joki livebändin tai karaoken siivittämänä!

Lisäksi tarjolla on motellihuoneita, kolme perushuonetta ja kaksi sviittiä. Huoneille on jatkuvaa kysyntää niin matkailijoiden, ohikulkijoiden kuin alueella pidempään olevien työmiestenkin taholta.

Niin ruoka- kuin anniskeluravintola-alalla on Suomessa tiukat sääntelyt, mutta Ksenia ei ole kokenut sitä ongelmaksi. Myös Venäjällä alkoholin myyntiä säännellään ja Suomen lainsäädäntö on tullut tutuksi jo opintojen aikana. Ksenia katsookin, että kun tekee asiat oikein ja sääntöjä noudattaen, ei ongelmia tule.

Ksenia kertoo, että hän pyrkii yrityksessään aina hyvään palveluun ja ruokaa tehdään rakkaudella. Tinkimättömällä työllä ja positiivisella asenteella tämä nainen tuokin varmasti kaivattua nuorta energiaa Lappajärven palvelutarjontaan!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät