Paalijärven tanssilava kutsuu taas – tarjolla nostalgiaa ja räväkkää menoa Reetun tahtiin!

Mainos[adrotate banner="3"]

Paalijärven tanssilava on paikka, josta lähes kaikilla alueen yli nelikymppisillä on kerrottavana omia muistojaan. Lava nostattaa mieleen nostalgisia tunteita. Joku on tavannut siellä tulevan puolisonsa, toinen kokenut kesäromanssin ja yhtä kaikki – tällä lavalla on viihdytty ja sinne on palattu aina uudelleen.

Paalijärven lava ei ole kutsunut tanssikansaa vanhaan tapaan enää vuosikymmeniin. Lava on kuitenkin mitä parhaimmassa kunnossa, itse asiassa paljon paremmassa kuin se oli kultaisina aikoinaan, ja moni onkin vuosien varrella miettinyt, miten mukava olisi päästä sinne vielä joskus tanssimaan.

MAINOS

Tämä sama ajatus on ollut mielessä myös Jorma Saarelalla, mutta muutama viikko sitten tapahtui jotain ja ajatuksesta syntyi idea. Jorma oli käymässä lavan kesäkioskilla ja kuuli, ettei tansseja ole suunnitteilla ensi kesällekään. Tätä miettiessä hänen katseensa kiinnittyi vanhoihin keikkamainoksiin ja siellä Frederikin tanssijulisteeseen.

Tästä vasemmanpuoleisesta Frederikin tanssijulisteesta kaikki sai alkunsa. Jorma Saarelan katsellessa mainosta syttyi idea.
Tästä vasemmanpuoleisesta Frederikin tanssijulisteesta kaikki sai alkunsa. Jorma Saarelan katsellessa mainosta syttyi idea.

Se oli menoa sitten. Jorma tajusi, että niitä tansseja ei kukaan ala järjestää, ellei joku tartu toimeen. Ja toimeen voisi tarttua itsekin.

Kun puuhamies hankkeelle löytyi, löytyi nopeasti ajatukselle myös kannatusta niin paljon, että väki ei halunnutkaan odottaa kesään 2016 vaan esille heitettiin toive ensimmäisistä tansseista jo tälle syksylle Venetsialaisten aikaan.

– Siitä alkoi kiireinen lupa-asioiden selvittely. Nyt kaikki luvat on saatu järjestymään ja Frederik on tulossa keikalle Paalijärvelle lauantaille 29.8. kello 20.30-02!

– Myös ensi kesää Suomen ykkösartistien tahdittamana suunnitellaan jo täyttä häkää. Jos Venetsialaiset menevät hyvin ja väkeä saapuu, antaa se lisäpotkua ensi kesän säännöllisen tanssitoiminnan aloittamiseen, Saarela lupaa.

Kesällä 2016 on tarkoitus järjestää tiistaitansseja Juhannuksesta eteenpäin heinäkuun loppuun saakka, sekä tietenkin Venetsialaiset kesän päätteeksi. Tansseihin otetaan niin hyvät esiintyjät, että paikalle kannattaa lähteä kauempaakin.

Paalijärven tanssilavan ravintolatilat on saneerattu viihtyisiksi ja valoisiksi.
Paalijärven tanssilavan ravintolatilat on saneerattu viihtyisiksi ja valoisiksi.

Tanssien järjestäjänä maamiesseuran omistamalla Paalijärven lavalla toimii nyt Jorma Saarela. Maamiesseura tulee hoitamaan tansseissa ravintolapalvelut C -oikeuksin.

Pitkä historia, monta legendaa

Paalijärvellä on tanssittu kauan. Maamiesseura on perustettu 1945 ja nykyinen lava on toinen tai kolmas, missä tansseja järjestetään.

Maamiesseuran puolesta tansseja järjestämässä olleet Markku Koivisto ja Paavo Pajala kertovat, että Härkäjuhlia alettiin järjestää vuodesta 1963 alkaen ja ne vetivät paikalle valtavasti väkeä.

Vuonna 1983 jopa aivan tavallisiin tanssi-iltoihin myytiin keskimäärin 700 lippua ja eräänä viikonloppuna, jolloin järjestettiin sekä härkäjuhlat että tavalliset tanssit, väkeä kävi kaikkiaan yli kaksi tuhatta henkilöä.

Vanhat keikkajulisteet kertovat edelleen paalijärven lavan seinillä niistä ajoista, jolloin Paalijärvellä tanssittiin säännöllisesti huippuartistien tahdeissa.
Vanhat keikkajulisteet kertovat edelleen paalijärven lavan seinillä niistä ajoista, jolloin Paalijärvellä tanssittiin säännöllisesti huippuartistien tahdeissa.

Kaikki 70- ja 80 -luvuilla Paalijärven lavalla tanssimassa käyneet muistavatkin sen tunnelman, jonka luo vain ainutlaatuinen miljöö ja ainainen väenpaljous. Tanssiessa pääsi takuuvarmasti lähelle partneria, kun tilaa ei muuhunkaan ollut.

Eipä ihme, että tällä lavalla syttyi monta rakkaustarinaa, joiden historiaa kirjoitetaan edelleenkin.

Vuonna 1984 säännöllinen tanssitoiminta loppui. Lavakulttuuri hiljeni tuolloin yleisestikin ja lava alkoi kaivata myös remonttia. Lava remontoitiin, rakennettiin mm. sisävessat ja 2001 tansseja yritettiin käynnistellä uudelleen, laihoin tuloksin. Epäonnistumisia tuli tuolloin orkesterivalinnoissa, eikä aika muutenkaan ollut otollinen.

Vaikka viime vuosina säännöllisiä tansseja ei ole järjestetty, on lavasta kuitenkin huolehdittu hyvin. Viime kesänä muun muassa ravintolatilat uudistettiin ja miljöö onkin todella viihtyisä.

Nyt aika tanssitoiminnan aloittamiselle onkin varmasti monella tapaa otollinen, ovathan lavatanssit taas suosiossa ja Paalijärven lava sijaitsee juuri sellaisessa idyllisessä ympäristössä, jossa kesälavan kuuluukin olla. Asiaa edesauttaa myös tanssilavan pitkä historia ja muistot, joita meistä niin monella sieltä on.

Paalijärven tanssilava on edelleen loistavassa kunnossa. Tässä salissa kelpaa tanssia Venetsialaisissa lauantaina 29.8.  Frederikin tahdeissa!
Paalijärven tanssilava on edelleen loistavassa kunnossa. Tässä salissa kelpaa tanssia Venetsialaisissa lauantaina 29.8. Frederikin tahdeissa!

Paalijärven lavalla nähdään Venetsialaisissa varmasti paljon sellaisia ihmisiä, joilla on paikasta vanhoja muistoja. Heidän rinnallaan toivottavasti nähdään myös nuorempaa tanssikansaa hankkimassa Paalijärveltä uusia, omia muistojaan!

Kukapa tietää, toimiiko Paalijärven taika edelleen ja moniko löytää tulevan elämänkumppaninsa Venetsialaisista?

Se ainakin on varmaa, että energiaa ja meininkiä ei näistä Venetsialaistansseista puutu, valtaahan lavan Frederik, mies joka itsekin on jo legenda. ”Reetu” on nähty Paalijärvellä ennenkin, eikä hän koskaan petä yleisöään.

Venetsialaisten ja uuden tanssiajan avajaisiksi pimenevässä illassa tullaan näkemään myös komea ilotulitus!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKoskikievari uudistui Ksenian Tuvaksi Lappajärvellä
Seuraava artikkeliAki Orava jatkaa Ankkureissa 1+1-mallisella pahvilla!