-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Poplarien pitkäsoiton levynjulkaisukeikat viikonloppuna Vimpelissä!

Pitkänlinjan vimpeläinen folkpunkpop -orkesteri Poplarit julkaisee ensimmäisen pitkäsoittolevynsä, jonka nimi on Vimpeli! Albumi tulee myös digijakeluun ja se löytyy myös mm. spotifystä ja youtubesta.

Jo levyn nimi antaa olettaa, että myös levynjulkaisukeikat tehdään Vimpelissä. Tarjolla onkin niin ravintolailta kuin koko perheen konserttikin Vimpelissä tulevana viikonloppuna.

Poplarit perustettiin 1990-luvun alussa Jyväskylässä nimellä Poplaripastorit. Muutama vuosi myöhemmin yhtyeen nimi lyheni Poplareiksi ja soundi muuttui entistä akustisemmaksi Teemu ”Tuuba” Lehdon tultua mukaan kokoonpanoon.

MAINOS

Samalla yhtyeen kotipaikkakunnaksi alkoi vakiintua Vimpeli, vaikka yhtyeen jäseniä asuukin eri puolilla Suomea. Poplareiden nykykokoonpanossa yhdistävä tekijä on se, että kaikki ovat opettajien lapsia Vimpelistä: Mika Vanhamäki (laulu), Mikko Sunnari (kitara), Teemu Lehto (tuuba), Tomi Havinen (rummut), Juha-Matti Rautiainen (kontrabasso) ja Petri Mäenpää (kitara).

Poplarit ovat julkaisseet aikaisemmin puolen tusinaa demoja sekä kaksi cd-ep-tä. – Ajatus pitkäsoitosta kypsyi lopullisesti muutama vuosi sitten kuunnellessamme Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla äänitettyjä keikkatallenteita ja makustellessamme hyvin menneitä keikkoja, Mika Vanhamäki kertoo.

– Tämä on omaperäinen, tyylilajissaan ainutlaatuinen orkesteri ja nämä kappaleet ansaitsevat tulla laajemman yleisön tietoisuuteen ja julkaistuksi pitkäsoittolevyllä.

Levyllä on kolmetoista Poplareiden omaa kappaletta. Kappaleet ovat hioutuneet nykyiseen muotoonsa keikoilla vuosien varrella. Ideana oli valita levylle Poplareiden tuotannosta sellainen kokonaisuus, ettei mukaan tule yhtään ”täytebiisiä”, eikä niitä tullut.

Levyn kaikilla kappaleilla on tarkoituksensa ja niiden tekstit liittyvät osaksi kokonaisuutta kuvaten mm. aikuiseksi varttuvan maalaispojan sielunmaisemaa ja yhteiskunnan rakennemuutosta.

Vimpeli! -levyn äänitti, miksasi ja tuotti Seppo Santala. Sepolla oli merkittävä rooli myös kappaleiden sovittamisessa Juha-Matti Rautiaisen ja Tomi Havisen ohella.
Levynjulkaisukeikkoja Vimpelissä on kaksi: Perjantaina 28.8. levynjulkaisukeikka kuullan ja koetaan ravintola Sopupelissä klubiotteella. Keikka alkaa kello 23.30.

Lauantaina vuorossa on koko perheelle tarkoitettu täysin akustinen keikka Vimpelin nuorisotalolla kello 15. Nuorisotalon keikalle on vapaa pääsy!

Keikoilla on luonnollisesti myynnissä Vimpeli! -levyjä. Levy tulee myyntiin Vimpelin kauppoihin ja sitä voi ostaa myös yhtyeen jäseniltä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät