Arpaisilla patikoitiin pilviä väistellen

Mainos[adrotate banner="3"]

Arpaisten patikka järjestettiin lauantaina jo 21.kerran. Tällä kertaa reittivaihtoehtoina olivat Läskilammen 14 kilometrin, Löytömäen 19 kilometrin ja Arpaisten 28 kilometrin reittivaihtoehdot.

Tapahtuma oli suosittu, sillä reilusti yli 200 osallistujaa lähti rohkeasti retkeilemään ennustetuista ukkoskuuroista huolimatta.

MAINOS

MatkaPeuran viisi linja-autoa kuljetti retkeilijät lähtöpaikoille aamuyhdeksältä. Linja-automatkalla vettä sateli, mutta kukaan ei jänistänyt enää siinä vaiheessa. Kaksi lähes täyttä lastillista lähti pisimmälle reitille Ähtärin puoleiselta Arpaisten kämpältä.

Löytömäessä tummat pilvet uhkasivat kastella patikoijat.
Löytömäessä tummat pilvet uhkasivat kastella patikoijat.

Suurin osa patikoijista selvisi reitiltä kastumatta. Välillä kuurot yllättivät metsän siimeksessä, mutta 15 asteen lämpötila ja usein pilvien takaa näyttäytyvä aurinko kuivatti retkeilijöiden vaatteet nopeasti.

Matkalla kaunis Arpaisten hiekkaharju, Iso Koirajärvi, Saarilampi, Läskilammet, Riuttonen ja Lauttosen vesistöt ihastuttivat monia ensimmäistä kertaa Soiniin retkeilemään lähteneitä. Pohjanmaan lakeuksilta lähteneet useat patikoijat nauttivat myös alueen korkeuseroista ja monipuolisesta luonnosta.

Saarilammen ja Ison Koirajärven alueen hiekkaharju on helppoa kävellä.
Saarilammen ja Ison Koirajärven alueen hiekkaharju on helppoa kävellä.

Hiekkaharjut vaihtuvat välillä lehtomaisemiin, kuusikoihin tai Matosuon pitkiin pitkospuihin. Hyvät opasteet ja erinomainen huolto saivat matkalla kiitosta. Retken päälle makoisat löylyt ja jalkojen palauttelu kuntotilojen altaalla kruunasivat tämän vuoden retken.
Rami Puro

 

MAINOS
Edellinen artikkeliKolmen taiteilijan yhteinen ateljeegalleria puhaltaa luovuuden tuulet Alajärven keskustaan
Seuraava artikkeliOdotuksissa varovaista positiivisuutta