1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Kolmen taiteilijan yhteinen ateljeegalleria puhaltaa luovuuden tuulet Alajärven keskustaan

Alajärven Kauppakadulle on avattu RAU -ateljeegalleria, jonka takaa löytyy kolme taiteilijaa, alajärveläiset Ulla Hautamäki, Anni Viitasaari ja Reetta Niemi-Pynttäri.

Naisille oma ateljeegalleria on unelmien täyttymys. Töiden tekeminen kodin yhteydessä on haasteellista keskittymisen usein herpaantuessa kotitöiden pariin. Yhteisessä ateljeegalleriassa onkin nyt paitsi mahdollisuus keskittyä työskentelyyn innostavassa ilmapiirissä, mutta myös esitellä teoksiaan suurelle yleisölle.

MAINOS

Tarkoituksena on, että ateljeegalleria on jatkossa avoinna aina perjantaisin kello 12-18 sekä silloin, kun joku taiteilijoista on paikalla työskentelemässä. Paikalle siis sopii poiketa aina oven ollessa avoimena ja yleensä kahvipannukin on kuumana ja lapsille löytyy mehua.

Taiteilijoista Reetta on lähtöisin Alajärveltä, jonne hän palasi 2011 Helsingin kautta. Tuolloin hän aloitti Alajärvellä kansalaisopistossa kuvataideharrastuksensa uudelleen ja tällä kertaa kipinä vei mukanaan.

– Olen nuorena ylioppilastutkinnon jälkeen käynyt Lahden kuvataidelinjan. Tuolloin veto kuvataiteisiin oli kova, mutta rohkeus heittäytyä vielä puuttui, Reetta muistelee.

Niinpä Reetta opiskeli painotuotantoassistentiksi ulkoasusuunnitteluun ja toimi pitkään mm. Seppälä -ketjulla visualistina.

Reetta on työssä Taidepisarassa. Muukin aika aika kuluu taiteen tekemisen merkeissä. Hän tekee paljon akryylitöitä ja jonkin verran pastelleja aiheiden liikkuessa mytologiassa, suomalaisissa muinaisuskonnoissa ja luonnossa.

Anni Viitasaari on niin ikään alajärveläinen nuori nainen. Hän on käynyt Limingan taidekoulun kuvataidelinjan ja koska myös maatalous on hänen sydäntään lähellä, hän opiskeli myös agrologiksi. Anni on metsätilalla jatkaja ja lisäksi hän toimii karjanhoitajana ja lomittaa välillä. Kaikki muu liikenevä aika meneekin taiteen tekemisen parissa.

Annin maalauksissa näkyvät usein lempiaihe lehmät ja muut eläimet, mutta monenlaista muutakin löytyy. Useat työt ovat kollaaseja, niissä on vain harvoin käytetty pelkästään yhtä tekniikkaa.

Myös Ulla Hautamäki on alajärveläinen lähtöjäänkin ja hänellä oli aiemmin oma ateljee Taidepisarassa. Siellä Ullalla oli monenlaista muutakin toimintaa taidetunneista lähtien.

Ulla on käynyt Limingassa taidekoulun ja opiskellut kuvataiteisiin erikoistuneeksi luokanopettajaksi. Päätyönä hänellä on opetustehtävä Kuvataidekoulu Eerossa.

Nyt Ulla on innoissaan mahdollisuudesta työskennellä jälleen ateljeessa kaiken perheeltä ja opetustyöltä jäävän ajan. – Tarve päästä maalaamaan ja piirtämään on nyt valtava, Ulla sanoo ja iloitsee siitä, että uusissa tiloissa on mahdollisuus järjestää myös muuta, alaan sopivaa toimintaa.

– Pienesti lähdemme kuitenkin liikkeelle, koska taiteen tekeminen on tässä tärkein tarkoitus.

Ullaa innostavat tällä hetkellä erityisesti uskoon liittyvät aiheet ja monenlainen yksityiskohtainen piirtäminen innostaa. Ihmiset kiinnostavat häntä taiteilijana aina.

Oman taiteen ohella Ulla tekee kehystyksiä öljy- ja akryyliväritöihin sekä puukehysten korjauksia.

Avajaiset perjantaina

RAU -ateljeegallerian avajaisia vietetään tulevana perjantaina 11.9. kello 18 eteenpäin kahvittelun ja pienen ohjelman merkeissä.

Jokaisen vieraan on mahdollisuus osallistua yhteisen taideteoksen tekemiseen omalla osuudellaan, sillä tavoitteena on tehdä yhteinen taideteos yhdessä vieraiden kanssa!

– Jos et pääse illalla, niin voit poiketa paikalle jo päivälläkin, taiteilijat kannustavat ja muistuttavat, että aina muulloinkin paikalle tohtii tulla, kun ovi on auki.

Muutkin paikalliset taiteilijat voivat varata galleriasta tilaa omien töidensä esittelyyn. Nyt esillä on mm. Kari Merikannon töitä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät