Kansallinen Etätyöpäivä kutsuu kertomaan, mitä on #fiksumpityö

Mainos[adrotate banner="3"]

Kansallinen Etätyöpäivä on torstaina 8.10. Ennen teemapäivää käynnistetään joukkoistus, jossa kutsutaan kaikki suomalaiset mukaan uudistamaan työtä.

Etätyön tekeminen on tullut pysyvästi osaksi suomalaista työkulttuuria, ja nyt tarkoituksena on viedä suomalaisen työn tekemisen tapoja yhä kokonaisvaltaisemmin eteenpäin. #fiksumpityö on tullut jäädäkseen.

MAINOS

– Haluamme, että suomalaiset kertovat meille seuraavien kahden viikon aikana, mitä #fiksumpityö heille merkitsee – millaisia uudistuksia heidän työpaikoillaan on tehty, tai toivottaisiin tehtävän. Keräämme näistä ajatuksista viestin, jota yhdelläkään suomalaisella yritysjohtajalla ei ole varaa ohittaa, sanoo Microsoft Oy:n henkilöstöjohtaja Sanna Lindner.

Nyt, kuukausi ennen Kansallista Etätyöpäivää käynnistyy joukkoistus, jossa ihmiset voivat kertoa omia näkemyksiä työn uudistamisesta joko Kansallisen Etätyöpäivän internetsivuilla tai sosiaalisessa mediassa hashtagilla #fiksumpityö. Tästä alkaa erilaisten tekojen sarja, joka huipentuu 8.10.Kansalliseen Etätyöpäivään.

Kansallisen Etätyöpäivän kampanjatiimi kerää suomalaisten näkemykset siitä, mitä #fiksumpityö merkitsee, yksiin kansiin ja julkaisee niistä sähköisen manifestin, jolla lähestytään lähes 500 suomalaista yritysjohtajaa.

– Uskomme, ettei korkeampi tuottavuus synny vain vaikkapa työtunteja pidentämällä, eikä työtyytyväisyys kasva laastariratkaisuilla. Tuottavampi ja mielekkäämpi työ vaatii uudenlaista ajattelua, toimintatapoja ja työkaluja. Se vaatii uudistumista niin yksilöiden kuin organisaatioidenkin tasolla. Siksi #fiksumpityö, toteaa DNA Oy:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

#fiksumpityö tulee näkymään Kansallisen Etätyöpäivän nettisivuilla muun muassa blogin kautta. – Olemme keränneet organisaatioistamme ajatuksia ja kokemuksia siitä, miten fiksumpi työ on näkynyt, ja miten se on hyödyttänyt kaikkia. Työssä viihtyminen ja sitä kautta kasvava hyvinvointi, mikä taas suoraan kumuloituu paremmaksi tuottavuudeksi ja tulokseksi, ei missään nimessä ole aivan vähäpätöinen asia, sanoo Työterveyslaitoksen erikoistutkija Minna Janhonen.

Aiempina vuosina Kansallinen Etätyöpäivä on kerännyt satoja yrityksiä ja yhteisöjä mukaan toimimaan suomalaisen työelämän parantamisen puolesta. Tänä vuonna kaikki toimijat kutsutaan jälleen mukaan – jakamaan kokemuksiaan sitä, miten #fiksumpityö on heidän yhteisössään näkynyt.

Osallistumistietoja ei enää kerätä, mutta jokainen yhteisö saa vahvan äänen nyt alkavan joukkoistuksen kautta. – Kansalliseen Etätyöpäivään aiemmin osallistuneet edistykselliset työnantajat ja työntekijät halutaan nähdä kertomassa omalla äänellään nyt, miten heillä on tehty työstä fiksumpaa. Toivomme näkevämme mukana yhtä suuren joukon kuin aiempinakin vuosina, järjestäjät toteavat yhdessä.

Kansallinen Etätyöpäivä on Microsoftin, DNA:n ja Työterveyslaitoksen yhteistyöhanke.

Etätyöpäivää vietetään viidettä kertaa. Kampanjaa voi seurata, ja työelämän uudistukseen osallistua sen nettisivujen (www.etatyopaiva.fi) lisäksi myös Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #fiksumpityö ja #etätyöpäivä.

MAINOS
Edellinen artikkeliPatsaalle nimeksi Het-Kö
Seuraava artikkeliMetsäkanalintukannat alamaissa – verota säästeliäästi