Arvokas Perhe-tapahtuma starttaa tänään Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Arvokasta työtä alajärveläisten lapsiperheiden hyväksi

Alajärvellä on järjestetty nuorille suunnattu Arvokas-nimeä kantava pääsiäistapahtuma jo useana keväänä ja se on kerännyt toista tuhatta osallistujaa ympäri Suomen. Alajärven Helluntaiseurakunta kaavailee nyt yhtä vetovoimaista tapahtumaa toteutettavaksi 11. – 13. syyskuuta, mutta kohderyhmänä on nuorison sijaan koko perhe.

MAINOS

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset, perhekunnittain tai yksin. Jokaiselle on jotain nähtävää tai kuultavaa –perheen pienemmille puuhattavaa. Siitä pitää huolen suuren suunnittelutyön tehnyt nuorekas pastoritiimi.

Seurakuntapastori Tommi Rimpeläinen on tehnyt työtä Alajärvellä vuoden ajan ja on iloinen ympärillä olevasta tiimistään. Hänen rinnallaan opetuksesta ja muusta työstä seurakunnassa vastaa nuorisopastori Lauri Petäjämäki sekä lapsi-ja varhaisnuorisotyöntekijä Niina Männistö.

Tommi Rimpeläinen, Niina Männistö ja Lauri Petäjämäki ovat ideoineet suurta Arvokas Perhe-tapahtumaa, joka starttaa tänään.
Tommi Rimpeläinen, Niina Männistö ja Lauri Petäjämäki ovat ideoineet suurta Arvokas Perhe-tapahtumaa, joka starttaa tänään.

-Meillä menee ajatukset todella hyvin yksiin, joten suunnittelu ja ideoiminen on helppoa. Työtä tehdään yhdessä, mutta jokaisella on kuitenkin oma vastuualueensa, Rimpeläinen kertoo.

Seurakunta osallistui muutama viikko sitten kaupungin hyvinvointitalkoisiin ja järjesti Kahvila Toivossa huutokaupan, josta saatu tuotto tullaan osittain käyttämään Arvokas Perhe-tapahtuman järjestämiseen. Osa tuotosta käytetään joulun alla lapsiperheiden tukemiseen.

Tapahtumassa pääpuhujana toimii Mika Halkola, joka saapuu viikonlopuksi Alajärvelle Ruotsista asti. Samaan aikaan kun aikuiset kuuntelevat puhujaa, viihdyttää Riku Pelle toisessa salissa perheen pienempiä. Arvokas Kidsissä lapset voi turvallisin mielin jättää osaavien työntekijöiden käsiin. Musiikista vastaa Alajärveltä kotoisin oleva Mertsi Kantonen & GX Choir, sekä Jyrki Liukkonen & Band.

Kuuntelemisen ja keskustelemisen taito perheessä -tilaisuus Alajärven helluntaiseurakunnalla lauantaina 12.9. klo 12.00.

heidi

Perheiden hyvinvointia pohditaan usein tulojen, terveyden, sosiaalipalveluiden ja lakien näkökulmasta. Mitä, jos lähtökohdaksi valittaisiin viestintä ja vuorovaikutus? Mitä vaikutusta on viestintäilmapiirillä, kuuntelemisen taidolla tai viestintäkulttuurilla perheen hyvinvointiin? Muun muassa näitä asioita pohditaan yhdessä Arvokas perhe -tapahtumassa puheviestinnän maisterin, Heidi Petäjämäen, johdolla.

Miksi viestinnän näkökulma perheiden hyvinvointiin on tärkeä?

– Ihmisten, varsinkin perheenjäsenten, keskinäinen vuorovaikutus on niin arkipäiväinen ilmiö, ettei siihen välttämättä osata kiinnittää huomiota. Viestintä on kuitenkin osa kaikkea toimintaamme. Siksi sen ääreen on hyvä pysähtyä. Perhenäkökulma aiheiseen on tärkeä siksi, että sen piirissä vietämme suurimman osan ajastamme. Perheen hyvinvointi vaikuttaa siis kokonaisvaltaisesti omaan hyvinvointiimme. Oman hyvinvoinnin lisäksi on tärkeää tietää, miten omalla viestinnällään voi tukea toisia perheenjäseniä, kertoo Petäjämäki.

Kenelle tilaisuus on suunnattu?

– Toivotan tervetulleeksi kaikki aiheesta kiinnostuneet! Ajankohtainen aihe koskettaa jokaista. Ei ole väliä, koostuuko oma perhe puolisosta, lapsista, ystävistä tai vaikka tiiviistä naapuristosta. Rohkeasti mukaan vaan, kehottaa Petäjämäki.

MAINOS
Edellinen artikkeliKaali kruunaa syysruuan
Seuraava artikkeliSoinin lapsille luvassa liikunnallinen syksy!