-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Soinin lapsille luvassa liikunnallinen syksy!

Soinin Sisu liikuttaa paikkakunnan lapsia tänä syksynä aktiivisesti. Lapsille on tarjolla monipuolista ja hauskaa liikunnallista tekemistä, eikä yksinomaan niille lapsille jotka muutenkin liikkuvat paljon, vaan ihan jokaiselle!

Yleisurheilujaoston sihteeri Tiina Ojala kertoo, että ihan jokaiselle lapselle eskarista kuudenteen luokkaan sopii mainiosti Nestle Healthy Kids -kerho, joka on Nestlen ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma. Sen tavoitteena on lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja antaa tietoa terveellisestä ravinnosta.

MAINOS

Soinissa kerhoa järjestetään jo toista vuotta. Viime syksynä soinilaiset innostuivat ohjelmaan mukaan ihan perinteisen mainoskirjeen innoittamana. – Haimme mukaan ja pääsimme. Kerho toimi mahtavasti ja mukana oli joka kokoontumisella 20-25 lasta. Kerho kesti kymmenen kertaa ja lapset tykkäsivät siitä kovasti!

Kerho on lapsille maksuton ja kun SUL:ista kysyttiin, halutaanko Soinissa jatkaa kerhoa tänäkin vuonna, vastaus oli selvä.

– Kerhossa lapsille tehdään alku- ja loppukyselyt, joilla kartoitetaan heidän liikkumistaan ja ruokailujaan, sillä ohjelman järjestäjät tekevät tutkimusta lasten liikunnasta ja ruokailutottumuksista.

– Itse tunnit koostuvat 45 minuutin liikunnallisesta osiosta temppuratoineen ja sen päälle tulevasta ravintovartista. Ravintovartilla jutellaan ruuasta ja ruokailutottumuksista yhdessä, lapset osallistuvat siihen ja kaikilla on mukavaa, Tiina kertoo.

Nestle Healthy Kids –kerhon ohjaajat tunnistaa teeman mukaisesta paidasta.
Nestle Healthy Kids –kerhon ohjaajat tunnistaa teeman mukaisesta paidasta.

Kerhotunneille on selkeät ohjeet joita noudatetaan ja kokonaisuus on todella kivasti kehitelty. Tiina toimii kerhon vastuuhenkilönä. Viime vuonna sitä veti Jelena ja Jenna Jaakkola sekä Annika Hietala, nyt Petra Viirumäki on vastuuvetäjänä ja apunaan hänellä on muita Sisun urheilijoita.

Nestle Healthy Kids -kerho sopii kaikille lapsille ja vaikka ikähaitari on eskarista kuutosluokkalaisiin, ohjelma sopii jokaiselle! Kerhoa pidetään Soinin Yhtenäiskoulun salissa tiistaisin kello 14-15, eli kuljetusoppilaatkin voivat osallistua ja pääsevät silti vielä kolmen autolla kotiin. Kerhokertoja on kymmenen, syyslomaviikolla kerhoa ei ole, joten kerho jatkuu marraskuun loppupuolelle saakka.

Ensimmäinen kerho oli 8.9. ja mukana oli 25 lasta! Mukaan voidaan ottaa vielä lisääkin lapsia, eli kaikki innolla mukaan seuraavana tiistaina!

Juoksukoulussa kirmaillaan

Sunnuntaina 13.9. starttaa kello 12-13 Yhtenäiskoululla Keiju Junior Juoksukoulu, johon siihenkin mukaan voi tulla myöhemminkin, vaikkei ekalla kerralla olisikaan paikalla.

Myös tähän lähdettiin Soinissa mukaan mainoksen innoittamana. Juoksukoulua pidetään seitsemän kertaa ja maksuttoman juoksukoulun ohjaajat on koulutettuja. Heillä on ensimmäisen tason lasten yleisurheiluohjaaja -koulutus sekä viiden tunnin erityiskoulutus juoksun osalle.

Vetäjinä toimivat Eveliina Ojala ja Iida Kriikkula. Juoksukoulua ei ole lapsille juurikaan ollut, joten nyt odotetaankin suurta kiinnostusta. Ikäryhmänä on 7-12 -vuotiaat lapset ja koulussa harjoitellaan pikajuoksua, kestävyysjuoksua, aitajuoksua, viestiä ja ehkäpä jopa telineistä lähtöä!

Keiju Junior Juoksukoulua viedään läpi niin ikään valmiiden tuntisuunnitelmien pohjalta ja lapsille tulee jokaiselle omat kotitehtävä -vihkot.

Syksyn vilkkaan yleisurheilukauden jälkeen kevätpuolelle Soinissa on luvassa mm. temppukoulua ja mahdollista on, että sitä suunnattaisiin toiveiden mukaan myös entistä nuoremmille lapsille.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät