3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Eläinpihapäivä kutsuu huomenna Soiniin

Soinin Eläinystävät ry järjestää huomenna sunnuntaina 13.9. kello 12-15 Sari ja Esa Honkolan tallilla ja piha-alueella Multiantien varressa Eläinpihapäivän, joka tarjoaa ihasteltavaa ja rapsuteltavaa jokaiselle lapsista vaareihin ja mummoihin.

Eläinpihapäivä järjestetään sunnuntaina Sari ja Esa Honkolan tallilla, jossa laitumella käyskentelevät hevoset ovat hyvin ihmisystävällisiä.
Eläinpihapäivä järjestetään sunnuntaina Sari ja Esa Honkolan tallilla, jossa laitumella käyskentelevät hevoset ovat hyvin ihmisystävällisiä.

Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran viime syksynä, jolloin se kokosi useamman sata kävijää.

MAINOS

Tuolloin tapahtumaa suosi loistava syksyinen sää, mutta nyt järjestäjät ovat varautuneet myös sadesäähän ja kaikki toiminnot on mahdollista järjestää myös sisätiloissa maksutonta talutusratsastusta lukuunottamatta.

Eläinystävien puheenjohtaja Leila Määttänen kertoo, että viime syksynä idea tapahtumaan tuli Nouse ratsaille – päivästä. Nyt tapahtumaa ei voitu yhteensattumien vuoksi järjestää sen kanssa samaan aikaan, mutta koska maatilan eläimet herättivät niin suurta kiinnostusta, päätettiin päivä järjestää viikkoa myöhemmin, huomenna sunnuntaina.

Putte-possu nauttii Leila Määttäsen rapsutuksista ja odottaa saavansa sunnuntaina paljon lisää rapsuttajia.
Putte-possu nauttii Leila Määttäsen rapsutuksista ja odottaa saavansa sunnuntaina paljon lisää rapsuttajia.

Ja Eläinpihapäivässä tuleekin olemaan paljon nähtävää ja koettavaa! Mukana on hevosia ja poneja, Putte-possu, kukko, kanat ja tipuja, lampaita, kissoja ja koiria sekä pupuja. Luvassa on myös keppihevosestekisa, jossa on sarjat lapsille ja aikuisille!

Lampaista kaksi on heti tulossa ihmistä moikkaamaan.
Lampaista kaksi on heti tulossa ihmistä moikkaamaan.

Pikkurahaa kannattaa varata mukaan taskun pohjalle, sillä puffetti palvelee ja arpajaisetkin järjestetään. Itse tapahtumaan on vapaa pääsy, ja ilmaista talutusratsastusta on kaiken ikäisille!

– Viime syksynä oli mukava nähdä, miten paikalle tultiin ilman kiirettä nauttimaan eläinten rapsuttelusta, Leila kertoo. Kaikki Honkolan tallin miljöössä elelevät eläimet ovatkin todella sosiaalisia ja ihmisseuraan tottuneita, esimerkiksi Putte-possu rakastaa rapsutteluja ja Mauri-kissa seurailee kulkijoita kaikkialla silitystä vaatien.

Mauri-kissa on aina siellä missä ihmisetkin!
Mauri-kissa on aina siellä missä ihmisetkin!

Kilttejä koiria paikalla on ainakin leonberg ja espanjanvesikoira sekä sekarotuinen ilopilleri.

Honkolan tallilla on myös sellainen erikoisuus, kuin Tallitonttu. Tallitonttu yllättää tallilla kävijät usein niin, että hevosen karsina saattaa olla valmiiksi siivottu tai käytävä lakaistu…

Leila kertoo, että kyseessä on kiltti tonttu, joka on kiltti kaikille sellaisille ihmisille, jotka ovat kilttejä eläimille. – Kun kiltti lapsi on kiltin aikuisen seurassa, ei tallitontusta ole mitään vaaraa, Leila lupaa ja kertoo, että tonttu on vähän lupaillut että se voisikin ehkä jopa näyttäytyä Eläinpihapäivässä…

Leila Määttäsen oma tamma nauttii rauhassa einestään vieraista piittaamatta.
Leila Määttäsen oma tamma Mira nauttii rauhassa einestään vieraista piittaamatta. Se on yksi talutusratsastuksessa käytettävistä hevosista.

Soinin Eläinystävät ry on aktiivinen yhdistys, jolla riittää monenlaista yhteistä toimintaa. Leila kiittääkin ahkeria toimijoita ja etenkin hallituksessa mukana oleva Paula Kuhmonen on aina valmis auttamaan ja järjestämään tapahtumia.

Viime viikonloppuna yhdistys järjesti mm. Nouse Ratsaille -tapahtuman ja koirien kanssa yhteislenkit ovat jälleen käynnistymässä perjantaisin kello 18 Yhteistalon pihasta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät