-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Erityinen kuntajakoselvitys toimitetaan Alajärven, Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven kesken

Valtionvarainministeriö on tehnyt päätöksensä erityisen kuntajakoselvityksen tekemisestä. Selvitys toimitetaan Alajärven, Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven kesken.

Kuntien kuulemisessa Alajärvellä ei ollut huomautettavaa asiasta.

MAINOS

Evijärven, Kyyjärven, Lapajärven,Perhon, Soinin ja Vetelin kunnat ilmoittivat, etteivät ne osallistu kuntajakoselvitykseen.

Vimpelin kunta taas katsoi, että sillä on realistiset mahdollisuudet ja kyky tasapainottaa kunnan talous ja turvata kuntalaisille palvelut myös itsenäisenä kuntana. Vimpelin kunta esitti sen vuoksi, ettei kuntajakoselvitystä käynnistetä.

Valtionvarainministeriö määrää päätöksessään, että erityinen kuntajakoselvitys toimitetaan Alajärven kaupungin ja Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntien välillä.

Ministeriö katsoo, että selvitysalue muodostaa lähes koko Järviseudun seutukunnan kattavan toiminnallisen kokonaisuuden. Selvitysalueella voidaan kartoittaa riittävää pohjaa Vimpelin kunnan asukkaiden lakisääteisten palvelujen turvaamiseksi.

Samaan seutukuntaan kuuluvaa Soinin kuntaa ei määrätä selvitykseen, koska se on lausuntonsa mukaan suuntautumassa kuntayhteistyössään toisaalle.

Ministeriö asettaa kuntajakoselvittäjäksi HT Eero Laesterän.

Erityisen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevaa kuntaa koskevassa erityisessä kuntajakoselvityksessä kuntajakoselvittäjän on tehtävä mukana olevien kuntien valtuustoille ehdotus kuntien yhdistymisestä sekä yhdistymissopimuksesta.

Jos kaikki muutoksen kohteena olevien kuntien valtuustot hyväksyvät selvittäjän ehdotuksen, tekevät kunnat yhteisen ehdotuksen kuntajaon muuttamisesta ministeriölle.

Selvitystyö on aloitettu 15.9. ja se päättyy viimeistään 31.1.2016.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät