Kesämökin sähkövinkit: Lämpöä ja turvaa etäohjauksella

Mainos[adrotate banner="3"]

On jo aika sulkea kesämökki talveksi – vai tarkenisiko sittenkin tulla vielä kerran…

Viisi vinkkiä kertovat, kuinka pidennät mökkikauden ympärivuotiseksi asennuttamalla etäohjauksen. Soitto paikalliselle sähkömiehelle ja toimeksi.

MAINOS
Oikea paikka kytkennöille suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kuva: Anne Yrjänä.
Oikea paikka kytkennöille suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kuva: Anne Yrjänä.

1) Perillä odottava lämmin tupa ja suihkuvesi palkitsevat työpäivän ja ajomatkan jälkeen. Vielä ehdit rentoutua, vaikka on jo myöhä ja pimeää. Lämmön ja vesivaraajan voit kytkeä päälle jo kotoa käsin.

2) Porrasaskelmien ja pihakäytävän sulanapito luovat turvallisuutta, jota arvostavat kaikki. Lumi ei pakkaudu jääksi, vaan sulaa heti pois. Käyttö on tilapäistä ja näin ollen edullinen henkivakuutus syrjäisellä mökillä.

3) Hämärä- ja liiketunnistimella syttyvät ulkovalot helpottavat omaa liikkumista. Poissa ollessasi ne karkottavat asiattomat vieraat yhdessä silloin tällöin syttyvien sisävalojen kanssa. Myös niiden ohjausasetuksia voi muuttaa etänä.

4) Liiketunnistimella varustettu turvakamera näyttää kuka on liikkeellä. Voit tarkkailla mökkiä aina halutessasi. Murtohälytyksen voi ohjata omaan tai vaikka paikkakuntalaisen tuttavan puhelimeen.

5) Sähkölukolla varustetun oven voit avata kotoa käsin, mikäli haluat päästää sisälle tarkastuskäynnillä olevan naapurin tai mökillä töitä tekevän ammattilaisen. Näin avaimia ei tarvitse antaa ulkopuolisille.

kesämökille on mukava tulla vielä säiden viilennyttyäkin. Kuva: Mikko Arvinen.
kesämökille on mukava tulla vielä säiden viilennyttyäkin. Kuva: Mikko Arvinen.

Muistathan, että etäohjaus vaatii sähkökytkentöjä, jotka ovat luvanvaraista ammattityötä. Mökkipaikkakunnan sähköasentajat löytyvät osoitteesta www.löydäsähkömies.fi.

MAINOS
Edellinen artikkeliVedolle hopeamitalit viidennessä loppuottelussa
Seuraava artikkeliRuskaturnauksessa ennätysvuosi – 21 joukkuetta, 36 sponsoria ja viisi nilkkaa