-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ruskaturnauksessa ennätysvuosi – 21 joukkuetta, 36 sponsoria ja viisi nilkkaa

Ruskaturnauksessa rikottiin ennätyksiä eilen lauantaina. Enimmillään joukkueita on ollut 15 -vuotisen historian aikana 21 ja samaan päästiin tänäkin vuonna. Lahjoittajien määrässä tehtiin uusi ennätys. Aiemmin sponsoreiden määrä on liikkunut 20 tienoilla, kun tänä vuonna niitä oli 36.

Vaikka pronssi ei aivan menestyksen nälkää tyydyttänytkään, nosti se kuitenkin pienen hymyn Kyyjärven miesten huulille. Joukkueessa pelasivat Mikael Huumarkangas (tak. vas.), Teemu Hietalaakso, Mika Väliaho, Panu Pitkänen, Niko-Matti Koskela (ed. vas.), Henrik Huumarkangas ja Niko Pitkänen.
Vaikka pronssi ei aivan menestyksen nälkää tyydyttänytkään, nosti se kuitenkin pienen hymyn Kyyjärven miesten huulille. Joukkueessa pelasivat Mikael Huumarkangas (tak. vas.), Teemu Hietalaakso, Mika Väliaho, Panu Pitkänen, Niko-Matti Koskela (ed. vas.), Henrik Huumarkangas ja Niko Pitkänen.

Vielä muutama päivä ennen turnausta näytti siltä, että joukkueita on tulossa mukaan 22. Valitettavasti viime hetken loukkaantumisen vuoksi määrä tippui yhdellä, kun turnauksen vakiokaartiin kuuluva Rantatöysän Rynamo joutui perumaan osallistumisensa.

MAINOS
Pannuhuoneen Ponnistuksen debyytti sai hopeisen päätöksen. Mukana olivat Tuomas Haapanen (tak. vas.), Ilkka Hyyppä, Jarkko Tastula, Juhani Ranta-Knuuttila, Niko Koivulampi (ed. vas.), Anni Sorvoja ja Tuomo Myllymäki.
Pannuhuoneen Ponnistuksen debyytti sai hopeisen päätöksen. Mukana olivat Tuomas Haapanen (tak. vas.), Ilkka Hyyppä, Jarkko Tastula, Juhani Ranta-Knuuttila, Niko Koivulampi (ed. vas.), Anni Sorvoja ja Tuomo Myllymäki.

– Joukkuemäärä on pysynyt muutaman viime vuoden 20 tienoilla. Ainut poikkeus on vuosi 2013, silloin joukkueita oli 14. Kasvu on pitkän ja ahkeran talkootyön tulosta. Kun turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran, mukana oli neljä sekajoukkuetta, nyt naisille ja miehille on omat sarjat.

– Yksipäiväisen turnauksen maksimimäärä on melkolailla 24 joukkuetta, arvioi turnauksen ”isä” Keijo Kantonen Uusikylän lentopalloilijoista.

Pinkki oli päivän voittava väri miesten alasarjassa. PN:ssä pelasivat Marko Heikkilä (vas.), Mika Heikkilä, Jukka Kantonen ja Ari Saukko. Kuvasta puuttuvat Kai Ahola-Olli, Jarmo Seppälä ja Markku Herrala.
Pinkki oli päivän voittava väri miesten alasarjassa. PN:ssä pelasivat Marko Heikkilä (vas.), Mika Heikkilä, Jukka Kantonen ja Ari Saukko. Kuvasta puuttuvat Kai Ahola-Olli, Jarmo Seppälä ja Markku Herrala.

Palkintoja tuhannen euron edestä

Ruskaturnaukseen kerätään mukaan lahjoittajia joka vuosi. Osa lähtee mukaan rahasummalla, osa lahjoittamalla arvontapalkintoja turnaukseen. Suurimmat rahalliset tukijat olivat tänä vuonna Alajärven Osuuspankki ja Alajärven Lämpö Oy.

– Salivuokrat nousivat tänä syksynä yli puolella, minkä vuoksi alkuun näytti siltä, ettemme pysty järjestää turnausta. Onneksi saimme mukaan lahjoittajia, Kantonen kiittelee.

Naisten A-sarjan voittaja Nurmon Jymy/Janet sai jännittää voiton varmistumista lähes viimeiseen peliin saakka. Joukkueessa olivat valmentaja Risto Hoiska (ylh. vas.), Elina Hoiska, Riina Luopajärvi, Annika Hietala, Riikka Perälä, Mari Lähdesmäki, Sofianna Siukola, valmentaja Jari Sippola, Anni Siirilä (alh. vas.), Liisa Mäkipelkola, Jonna Aho, Anna Ylä-Autio ja Jenna Aho-Mantila. Kuva: Mira Mäki-Jaskari
Naisten A-sarjan voittaja Nurmon Jymy/Janet sai jännittää voiton varmistumista lähes viimeiseen peliin saakka. Joukkueessa olivat valmentaja Risto Hoiska (ylh. vas.), Elina Hoiska, Riina Luopajärvi, Annika Hietala, Riikka Perälä, Mari Lähdesmäki, Sofianna Siukola, valmentaja Jari Sippola, Anni Siirilä (alh. vas.), Liisa Mäkipelkola, Jonna Aho, Anna Ylä-Autio ja Jenna Aho-Mantila. Kuva: Mira Mäki-Jaskari.

Arvontapalkintojakin oli tänä vuonna runsaasti. Karkeasti niiden yhteenlaskettu arvo oli noin tuhat euroa. Arvokkaimpia palkintoja olivat akkuporakone, blenderi, extreme-lahjakortti siltakeinuun, sporttipassi sekä aterialahjakortit.

Lisäksi Ruskaturnauksella oli ensimmäistä kertaa Instagram-kilpailu, jossa paras kuva palkittiin urheiluliikkeen lahjakortilla. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Torstai-lehden kanssa.

– Ikäviltä ennätyksiltäkään ei vältytty. Nilkka meni viideltä pelaajalta, joista yksi jouduttiin hakemaan ambulanssilla. Muut olivat lieviä venähdyksiä, Kantonen harmittelee.

Martti Piirto valmentaa Kurikan Ryhdin naisten 2-sarjan joukkuetta sekä toimii Kurikan Ryhdin lentopallojaoston puheenjohtajana. Ruskaturnauksesta eri ikäluokista kasattu joukkue lähti pronssimitalin kanssa.
Martti Piirto valmentaa Kurikan Ryhdin naisten 2-sarjan joukkuetta sekä toimii Kurikan Ryhdin lentopallojaoston puheenjohtajana. Ruskaturnauksesta eri ikäluokista kasattu joukkue lähti pronssimitalin kanssa.

Parasta onnistuminen ja voittaminen

Ruskaturnauksessa oli mukana jälleen vakiokaartin lisäksi useita uusia joukkueita. Tänä vuonna suurin osa joukkueista oli Etelä-Pohjanmaalta. Ensimmäistä kertaa pelaamassa oli Soinin Tiikerit.

Soinin Tiikerien pelaamisesta paistoi nautinto koko päivän ajan. Joukkueessa pelasivat Venla Välilehto (tak. vas.), Senja Aho, Roosa Aho, Veera Salo, Iidamaria Yli-Sikkilä (ed. vas.), Emilia Hautamäki ja Emmi Salo.
Soinin Tiikerien pelaamisesta paistoi nautinto koko päivän ajan. Joukkueessa pelasivat Venla Välilehto (tak. vas.), Senja Aho, Roosa Aho, Veera Salo, Iidamaria Yli-Sikkilä (ed. vas.), Emilia Hautamäki ja Emmi Salo.

– Olemme pelanneet aiemmin C-tytöissä ja nyt meillä alkaa ensimmäinen kausi B-tytöissä. Joukkueessamme pelaa viisi Soinin Tiikeriä, kaksi muuta ovat pelanneet lentopalloa aiemmin, toinen tiikereissä, toinen Alajärvellä. Turnauksesta tulimme hakemaan erilaista kokemusta kauden alkuun, kertovat 15-vuotiaat Emmi Salo ja Venla Välilehto.

Tasaisen A-sarjan hopea varmistui vasta viimeisessä erässä. Hopeamitalille taisteli Kyrön Voima: valmentaja Ahti Saarenmäki, Sari Hannuksela, Emma Ulvinen, Elli Saarela, Tara Niemi, Virpi Niemi, Camilla Löngrenn (ed. vas.), Sanna Saarenmäki ja Kirsi Markkula.
Tasaisen A-sarjan hopea varmistui vasta viimeisessä erässä. Hopeamitalille taisteli Kyrön Voima: valmentaja Ahti Saarenmäki, Sari Hannuksela, Emma Ulvinen, Elli Saarela, Tara Niemi, Virpi Niemi, Camilla Löngrenn (ed. vas.), Sanna Saarenmäki ja Kirsi Markkula.

Tyttöjen mielestä lentopallossa on parasta onnistuminen ja voittaminen. Vaikka mitalisija jäi tällä kertaa saavuttamatta, oli pinkkipaitaisen joukkueen yhteishenki mitä parhain.

– Pelit ovat olleet tasaisia ja tiukkoja, eikä missään pelissä ollut ilmiselvää voittajaa. Alussa tuntui, että koulukeskuksen katto on hieman matalalla. Tuomarointikin vähän jännitti, mutta se kuuluu asiaan, tytöt tuumivat.

Kurikan Ryhdin vaihteleva turnaus päättyi iloisesti A-sarjan pronssimitaleihin. Joukkueessa pelasivat valmentaja Mikko Törmä (tak. vas.), Tiia Vainionpää, Veera Marttila, Sofia Huhtanen, Emilia Hautala, Emilia Piirto, valmentaja Martti Piirto, Maria Fors (kesk. vas.), Jenniina Keljo, Johanna Mäki-Äijälä, Eveliina Salo ja Salla Rinta-Tassi (ed.).
Kurikan Ryhdin vaihteleva turnaus päättyi iloisesti A-sarjan pronssimitaleihin. Joukkueessa pelasivat valmentaja Mikko Törmä (tak. vas.), Tiia Vainionpää, Veera Marttila, Sofia Huhtanen, Emilia Hautala, Emilia Piirto, valmentaja Martti Piirto, Maria Fors (kesk. vas.), Jenniina Keljo, Johanna Mäki-Äijälä, Eveliina Salo ja Salla Rinta-Tassi (ed.).

Voiton ja arvontapalkintojen perässä

Ensimmäistä kertaa pelaamassa oli nykyinen tamperelainen, entinen alavutelainen Tuomas Haapanen. Hän pelasi Pannuhuoneen Ponnistuksessa, josta muutama pelaaja oli osallistunut turnaukseen aiemminkin. Joukkue koostui alavutelaisista nuorista miehistä sekä naisvahvistuksesta eli yhden pelaajan tyttökaverista.

Uusikylän naiset kaappasivat kultaa naisten B-sarjassa. Joukkueessa Sallamari Toivo (ylh. vas.), Rosaliina Penninkangas, Vilma Jokiaho, Eira Ruuhela, Erja Heikkilä, Elina Kantonen (ed. vas.), Saija Penninkangas, Anita Ketola ja Susanna Kantonen, kuvasta puuttuu Mariella Tammela.
Uusikylän naiset kaappasivat kultaa naisten B-sarjassa. Joukkueessa Sallamari Toivo (ylh. vas.), Rosaliina Penninkangas, Vilma Jokiaho, Eira Ruuhela, Erja Heikkilä, Elina Kantonen (ed. vas.), Saija Penninkangas, Anita Ketola ja Susanna Kantonen, kuvasta puuttuu Mariella Tammela.

– Tulimme ylittämään itsemme, nauttimaan peleistä sekä tottakai pelaamaan voitosta. Lentopalloa olen harrastanut 16-vuotiaasta saakka, mutta nykyisin pelaan vain kuntosarjassa eli ilman lisenssiä. Pelien taso on ollut tänään hyvä ja omat pelimmekin ovat ylittäneet odotukset. Sali on mahtava ja kanttiini toimii, kommentoi turnauksesta hopeamitalin kanssa lähtenyt Haapanen.

Tämän vuotinen turnaus ei kohdellut nilkkoja hyvin. Myös Ähtärin B-sarjan hopeanaiset saivat osansa. Kuvassa Niina Kivinummi (tak. vas.), Päivi Peerla, Tiina Kivinummi, Elina Saviniemi, Leila Haikonen, Mervi Riihimäki (ed. vas.) ja Juho Riihimäki, kuvasta puuttuu Sanna Vuorenmaa.
Tämän vuotinen turnaus ei kohdellut nilkkoja hyvin. Myös Ähtärin B-sarjan hopeanaiset saivat osansa. Kuvassa Niina Kivinummi (tak. vas.), Päivi Peerla, Tiina Kivinummi, Elina Saviniemi, Leila Haikonen, Mervi Riihimäki (ed. vas.) ja Juho Riihimäki, kuvasta puuttuu Sanna Vuorenmaa.

Myös Kurikan Ryhti osallistui Ruskaturnaukseen ensimmäistä kertaa. Joukkue oli sekoitus nuoria ja kokeneempia pelaajia monesta ikäluokasta.

Alajärven nuorille tytöille B-sarjan pronssi maistui makealta. Team Tuplanolla -joukkueeseen kuuluivat valmentaja Kari Mattila (tak. vas.), Sanna Parkkonen, Senni Penninkangas, Aino Kriikkula, Sara Ojanperä, Bettina Yli-Sissala, Nea Mattila (ed. vas.) ja Noora Mäkelä.
Alajärven nuorille tytöille B-sarjan pronssi maistui makealta. Team Tuplanolla -joukkueeseen kuuluivat valmentaja Kari Mattila (tak. vas.), Sanna Parkkonen, Senni Penninkangas, Aino Kriikkula, Sara Ojanperä, Bettina Yli-Sissala, Nea Mattila (ed. vas.) ja Noora Mäkelä.

– Pelit ovat menneet vaihtelevasti. Tämä on hyvä harjoitusturnaus tytöille ennen sarjan alkua. Aikataulu on ollut naisten A-sarjassa hieman liian tiukka, yhden pelin myöhässä, muutoin kaikki on mennyt hyvin. On hienoa, että turnauksia järjestetään. Lisäksi tulimme voittamaan arvontapalkinnot, naurahtaa valmentaja Martti Piirto.

Tuomas Haapanen kiinnostui lentopallosta aikoinaan isänsä innoittamana. Nykyään hän ”höntsäilee” lentopallon parissa 3–4 kertaa viikossa.
Tuomas Haapanen kiinnostui lentopallosta aikoinaan isänsä innoittamana. Nykyään hän ”höntsäilee” lentopallon parissa 3–4 kertaa viikossa.

Voittajille kiinnitys kiertopalkintoon

Naiset pelasivat yksinkertaisen sarjan A- ja B-sarjassa. Miehet pelasivat kahdessa lohkossa, joista lohkojen voittajat siirtyivät kamppailemaan sijoista 1–4. Mitalijoukkueet ratkaistiin pudotuspeleissä.

Turnauksen isä Keijo Kantonen on monessa mukana. Tässä vuorossa turnauksen viimeisen pelin tuomarointi.
Turnauksen isä Keijo Kantonen on monessa mukana. Tässä vuorossa turnauksen viimeisen pelin tuomarointi.

Sarjojen kolme parasta palkittiin mitalein, minkä lisäksi kultajoukkueet saivat kiinnityksen kiertopalkintoon. Kiertopalkinnon voi lunastaa joukkueelleen kolmella turnausvoitolla.

Naiset A-sarja: 1. Nurmon Jymy: Janet, 2. Kyrön Voima, 3. Kurikan Ryhti, 4. Kyyper Team, 5. Nurmon Jymy: Jymyttäret, 6. Alajärven Ankkurit.
Naiset B-sarja: 1. Uusikylä, 2. Ähtäri, 3. Team Tuplanolla, 4. Kätevät, 5. Soinin Tiikerit, 6. AA C-tytöt.
Miehet: 1. Uusikylä, 2. Pannuhuoneen Ponnistus, 3. Kyyjärvi, 4. Keitele Forest, 5. Alahärmän Kisa, 5. Mesikämmen, 7. PN, 8. Perho Wolley, 9. AA C-pojat.

Nurmon Jymyn Janet ja Kurikan Ryhti taistelivat palloista viimeiseen saakka.
Nurmon Jymyn Janet ja Kurikan Ryhti taistelivat palloista viimeiseen saakka.

Sponsoreita ennätykselliset 36

Iso kiitos kaikille Ruskaturnauksen sponsoreille.

Sponsoreita olivat Alajärven Osuupankki, Alajärven Lämpö Oy, ABC Alajärvi, elokuvateatteri Alareksi, AEG Powertools, Alajärven Apteekki, Luontaistuntija Alajärvi, EPM Metsä, FitFactory, Halpa-Halli Alajärvi, hotelli Mesikämmen Ähtäri, Huvimestari, Järviradio, Järviseudun Varaosa Oy, K-extra Pitkänen, K-supermarket Alajärvi, Alajärven Kalustepiste, Keskisuomalainen, Kesport Alajärvi, Kymppi-Osat Ky, Masku, Matkapeura, Mediasepät, Neste Alajärvi, Oivarauta, Oma Säästöpankki, Pentik Alajärvi, POP Pankki Kyyjärvi ja Karstula, Raisioagro, Rautia Alajärvi, Keski-Suomen Takuuremontit Remister, Saarenpää Oy, Sinebrychoff, S-market Alajärvi, S-Rauta Alajärvi ja Torstai-lehti.

Pannuhuoneen Ponnistuksen isku pysähtyi Alahärmän Kisan torjuntaan.
Pannuhuoneen Ponnistuksen isku pysähtyi Alahärmän Kisan torjuntaan.

Kuvat saa suuremmiksi niitä klikkaamalla!

Lue lisää: www.ruskaturnaus.fi

Teksti ja kuvat: Päivi Ulvila

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät