1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Pelimannit kohtaavat Lokakuun Loiskeissa jo 26. kerran

Lokakuun Loiskeet -pelimannitapahtuma toteutetaan 2.- 4.10. Kivitipun ja Etelä-Pohjalaiset Spelit ry:n kanssa yhteistyössä.

Tänä vuonna on ohjelmassa paljon tanssia 15 eri tanssimusiikkia soittavan yhtyeen voimin perjantaina sekä lauantaina, mikä sopineekin Kivitipun nykyiseen Painonhallinta-teemaan mainiosti.

MAINOS

Perjantai-iltana tanssimaan pääsee mm. Aleksi Laukkosen yhtyeen tahdissa. Aleksi Laukkonen voitti Kultainen harmonikka -kilpailun vuonna 2014. Solistina hänen yhtyeessään laulaa Keijo Taivainen, Tähtiartisti -ruhtinas vuodelta 2015.

Lauantaina tanssit alkavat jo iltapäivän puolella, kello 16.30 ja jatkuvat aina puoleen yöhön.

Loiskeiden ”houseband” -yhtye Loiskuu saapuu taas pääkaupunkiseudulta ilahduttamaan kuulijoita taidokkaalla soitannollaan.

Loiskeisiin tulee esiintyviä pelimanneja, soittajia, laulajia ja kansantanssijoita ympäri Suomen, yhteensä reilut 200. Noin 45 eri kokoonpanoa nousee estradille perjantain ja lauantain aikana. Lauantain pelimannikonserttiin pääsee kymmenen eri kokoonpanoa esittelemään taitojaan.

Mestaripelimanni Heikki Lahti muistetaan lukuisista mandoliinikursseistaan Kraaterikahvilan ja Taavintuvan ajoilta. Tällä kertaa hän ei pidä mandoliinikurssia mutta tulee esiintymään Heikki Lahti & Komia-yhtyeen kanssa.

Jämsänkoskelais-kaustislainen yhtye on syntynyt vuosien varrella Kaustisen festivaalien spontaanien jamisoittojen seurauksena. Heikki Lahden lisäksi yhtyeessä soittaa Katja Lampinen, Ilkka ja Arto Salo sekä Tony Uusitalo.

Lauantai-iltana on ohjelmassa jo toista kertaa järjestettävä, suuren suosion saanut Jaminurkka, jossa Jussi Asu toimii isäntänä ohjaten musisointia svengaaviin tulkintoihin.

Anneli Aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät