24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Girls’ Hockey Day tulee taas!

GHD kokoaa tytöt Järviseudun jäähalliin JPK:n järjestämään tyttökiekkotapahtumaan. Tapahtuma on ilmainen ja järjestetään 10.10. kello 10-10.45. GHD on tarkoitettu kaikenikäisille tytöille. Myös kiekkokoulun ensimmäinen kokoontuminen on lauantaina 10.10. kello 15-15.45.

GHD-tapahtumassa jääkiekon perustaitoja pääsee kokeilemaan hauskalla tavalla turvallisessa ympäristössä. Samalla on mahdollisuus tutustua muihin lajia harrastaviin tyttöihin ja saada tietoa harrastusmahdollisuudesta JPK:ssa.

MAINOS

Varusteiksi tarvitsee luistimet, kypärän ja mailan (seuralta mahdollisuus lainata maila). Tapahtuma on vakuutettu.

Tapahtumassa on mukana seuran vanhempia tyttöpelaajia eli Heidi Marjomäki, Silja Särkinen ja yhdysvaltalainen vaihto-oppilas Emma Mulhern. He kertovat omista pelitaustoistaan ja järjestävät jään yhteydessä mukavaa toimintaa.

Tytöt pelaavat JPK:ssa -01 poikajoukkueessa ja APV:n C-tytöissä. Silja osallistui alkusyksystä Kuortaneella järjestettyyn Jääkiekkoliiton jää- ja opiskelu viikolle, jonne valittiin kesän N16 teholeirin perusteella 24 tyttöä. JPK antoi Siljalle stipendin kattamaan leirikuluja. Siljan esimerkki osoittaa, että JPK:sta voi päästä pitkälle tyttökiekkoilussakin.

Vaihto-oppilas Emma on 15-vuotias ja opiskelee tämän lukuvuoden Alajärven lukiossa. Kotoisin hän on St. Paulin kaupungista, Minnesotasta. Emma pelaa puolustajan tonttia tällä hetkellä JPK:ssa, kotimaassa hänen seuransa on The Blades. Jääkiekkoa Emma on pelannut kuusivuotiaasta asti.

Alajärvellä on kiva asua, ihmiset ovat olleet tosi mukavia ja avuliaita. Olenkin saanut jo paljon ystäviä, Emma kertoo. – Seurakaverini ja valmentajani JPK:ssa ovat ottaneet minut mahtavasti vastaan. On hauskaa nähdä, miten jääkiekkoa treenataan Suomessa. Pelaamisesta olen nauttinut täällä kovasti.

Kotiin palatessaan Emma sanoo kertovansa amerikkalaisille Suomesta sen, ettei Suomi ole vain saunan, lumen ja salmiakin maa, vaan mahtavien ihmisten, mahtavan kielen, mahtavan jääkiekon ja mahtavan jäätelön maa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät