Eläkeliiton Evijärven yhdistys on täynnä energistä toimintaa!

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuntosali täyttyy tupaten täyteen harrastajista kolme kertaa viikossa, reissuja tehdään lähelle ja kauemmas jatkuvasti – Eläkeliiton Evijärven yhdistys toimii sellaisella energialla, että montaa nuorempaa hirvittää!

Yhdistyksen puheenjohtaja Ilmari Sulkakoski ja sihteeri Marja-Lisa Jutila kertovatkin, että yli puolet Evijärven eläkeikäisistä on yhdistyksen jäseninä. Kun matkavastaava Aarre Alatalo laittaa lehteen ilmoituksen vaikkapa sokkoretkestä, on käynyt jopa niin, että bussi on varattu täyteen ennenkuin lehti on edes Lahdenkylään asti jaettu!

MAINOS

– Pakkohan meidän oli sitten ottaa toinenkin bussi ja sekin tuli täyteen, Marja-Lisa, Ilmari ja Aarre nauravat.

Evijärven yhdistys on nyt 36 vuotias, eli se on perustettu varsin pian Eläkeliiton piirin perustamisen jälkeen. Piirillä on ikää 40 vuotta. Kun yhdistystä Evijärvelle perustettiin, siihen liittyi heti 250 jäsentä, eli toiminnalle oli todellista tilausta! Perustajajäsenistä yksi on vielä elossa.

Tänä päivänä jäseniä on 495 ja se on ylivoimaisesti suurein yhdistys Evijärvellä. Yhdistyksen toiminta on hyvin aktiivista. Oma merkityksensä on varmasti myös sillä, että Eläkeliiton yhdistysten säännöissä on, että hallituspaikkaa voi kuluttaa yhtäjaksoisesti enintään kuusi vuotta.

Näin ollen vetäjät vaihtuvat ja kukaan ei ehdi palaa aivan loppuun. – Meillä on hyvä porukka, missään toisessa yhdistyksessä jossa olen ollut mukana, ei työnjako ole ollut niin toimiva, kiittää Ilmari Sulkakoski.

– Jokainen hallituksen jäsen hoitaa hommansa ja kaikilla on oma vastuualueensa, Ilmari kertoo. Apua eri tapahtumien järjestämiseen saadaan aina myös hallituksen ulkopuolelta, yksin ei asioita tarvitse kenenkään tehdä.

Hallitukseen yritetään aina löytää edustajat joka kylältä ja jokainen toiminnasta kiinnostunut voi aina myös kertoa toiveistaan kenelle tahansa hallituksen jäsenelle – ideoita otetaan mielellään vastaan!

Yhdistys tekee yhteistyötä muiden paikallisten yhdistysten, kuten Evijärvi-Seuran, Lions-clubin, Urheilijoiden, Nuorisoseuran, seurakunnan, Yrittäjien ja Aijjoos -hankkeen kanssa.

Yhteistyötä tehdään myös muiden alueen Eläkeliiton yhdistysten kanssa. Lappajärven, Vimpelin ja Alajärven kanssa tehdään yhteisiä matkoja ja aluekokoukset järjestää kukin vuorollaan.

Monenlaista toimintaa

Liikunta ja oman kunnon ylläpito on tärkeällä sijalla toiminnassa. Kansalaisopiston ryhmissä kuntosalilla porukkaa käy kolmessa ryhmässä kaikkiaan lähes 80 henkilöä. Porukkaa on jopa niin paljon, että sen jakaminen neljään ryhmään voisi olla järkevää. Ongelma on siis hyvin positiivinen.

Nuorisoseuran talolla Eläkeliiton porukka pelaa sählyä joka viikko ja mukana on yleensä 15-18 henkilöä. Boccia -porukassa käydään Kivijärvellä ja ryhmä on hyvin innostunut ja menestystäkin on tullut.

Sähly on suosittu jokaviikkoinen harrastus, joka kerää porukkaan jopa 15-20 pelaajaa.
Sähly on suosittu jokaviikkoinen harrastus, joka kerää porukkaan jopa 15-20 pelaajaa.

Eläkeliiton yhdistyksen edustaja on mukana myös Evijärven Urheilijoiden saaman hankerahan käytön suunnittelussa. Tarkoitus on kehitellä kaikille sopivia liikuntamahdollisuuksia lisää Evijärvelle.

Hallitus yhdistyksessä kokoontuu kerran kuukaudessa ja yhdessä kokoonnutaan jouluruokailuun, jossa kutsuvieraina ovat sotaveteraanit ja heidän puolisonsa. Yhdistys osallistuu Evijärven markkinoille, joulumyyjäisiin ja monenlaiseen muuhun toimintaan.

Yhdistys vierailee myös palvelukodeissa, viimeksi vierailulla pelattiin bocciaa istualtaan ja se sai todella suuren suosion!

Erityisen tärkeässä roolissa toiminnassa ovat retket ja matkat. Useimmat reissut suuntaavat kotimaahan, mutta onpa yhdessä käyty myös mm. Norjassa ja Virossa.

Kotimaan reissut päiväksi tai pariksi ovat kuitenkin niitä tavallisimpia ja usein käy niin, että yksi bussi ei riitä kuljettamaan kaikkia matkalaisia. – Joka matkalle tahtoo olla väkeä odottamassa jonossa peruutuspaikkoja, Aarre Alatalo kertoo.

Reissuissa tutustutaan eri paikkakuntien nähtävyyksiin, käydään kylpylöissä ja nautitaan yhdessä reissaamisesta ja ravintolaruokailuita. Usein Aarre käy ennalta testaamassa retkien määränpäät, jotta kohteet varmasti ovat tälle porukalle sopivia ja mieluisia.

Yhdistyksen toimintaan tervetulleita ovat kaikki kiinnostuneet. Toiminta on puoluekannasta riippumatonta ja hyvin avointa. Yhdessä tekemisen ja huumorin henki on tässä porukassa hyvä!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTerapiaPolku ja FysioJärviseutu kutsuvat perheitä hauskan ulkoilupäivän viettoon
Seuraava artikkeliSalen kioski on palvellut Soinissa lähes 30 vuotta