12.6 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Poikkeuslupa yhden suden pyyntiin Perhon ja Kivijärven kuntien alueille

Suomen riistakeskus on myöntänyt susien aiheuttamien vahinkojen perusteella poikkeusluvan yhden suden pyyntiin Perhon ja Kivijärven kuntien alueelle.
Sudet ovat aiheuttaneet erittäin merkittävää vahinkoa karjankasvatukselle tappamalla lyhyen ajan kuluessa lampaita sekä Perhossa että Kivijärvellä. Perhosta sudet tappoivat lampaita, vaikka lampaat oli suojattu petoaidalla. Tämä on erittäin poikkeuksellista, sillä laajan kokemuksen mukaan petoaidat estävät tehokkaasti karjatalouden susivahinkoja. Lisäksi sudet ovat tappaneet Perhossa yhden metsästyskoiran.

Susien aiheuttamat lammasvahingot on tehty asutuksen välittömässä läheisyydessä. Poikkeuslupa on myönnetty rajatulle alueelle vahinkojen kohteena olleille tiloille ja niiden välittömään lähiympäristöön, jotta voidaan varmistua pyynnin kohdentumisesta vahinkoja aiheuttaneeseen susiyksilöön. Poikkeuslupa ei mahdollista pyyntiä laajemmalla alueella.

Poikkeusluvan avulla pyritään estämään välittömiä lisävahinkoja. Poikkeusluparatkaisussa on otettu huomioon viranomaisten tiedot tapahtuneista vahingoista, alueella tehdyt susihavainnot sekä muut saadut selvitykset. Poikkeuslupa on voimassa 21 vuorokautta.

MAINOS

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät