Leijonien vaihdossa maailmalla

Mainos[adrotate banner="3"]

Kolme Alajärven lukiolaista matkusti kesällä ulkomaille vaihtoon. Matkan mahdollistajana toimi LC Alajärvi-Järviseutu. Matkalla nuoret saivat kokea todellisen kulttuuri- ja kielikylvyn Tiina Saukon matkustaessa Englantiin, Emilia Salmisen Etelä-Afrikkaan ja Anna Abbingin Italiaan. Jokaisen matka oli täysin erilainen ja kotisuomeen palattiin täynnä rikkaita kokemuksia.

IMG_3676

Tiinan mieleen jäi erityisesti brittien ruokakulttuuri, joka poikkesi täysin totutusta. Hän saapui esittämään diaesitystä matkakuvistaan yhdessä Emilian kanssa Leijonien Klubikokoukseen Alvariiniin.

MAINOS

-Vaihto oli kokemuksena hyvin opettavainen ja yksi elämäni parhaista. Suosittelen vaihtoon lähtemistä jokaiselle, Tiina toteaa ja kiittää Leijonia matkan mahdollistamisesta. Hurjapäänä Emilia kertoo hypänneensä Durbanin kaupungissa Etelä-Afrikassa maailman pisimmän heilahdushypyn, jossa vapaapudotusta oli 60 metriä. Nuori nainen kävi myös safareilla pongailemassa villieläimiä, sekä vieraili Kapkaupungin slummialueen esikoulussa, jonka hänen majoittajaperheensä Lions Club oli rakentanut.

talian halki matkannut Anna Abbing ei päässyt klubikokoukseen, mutta toteaa matkakertomuksessaan, että matkalla hänelle ei avautunut pelkästään Italia, vaan hän sai sydämessään tuoda mukana uusia ystäviä ympäri maailmaa niin Intiasta, Algeriasta kuin Meksikostakin.

Leijonien tekemä arvokas työ välittyi viimeistään matkan myötä nuorukaisille. Jos sinua kiinnostaa kansainvälinen kokemus, ota rohkeasti yhteyttä Erkki Åkermaniin 044 5573343 tai Mika Korkea-ahoon 050 5602670.

Uudet hakemukset käsitellään tämän vuoden marraskuussa. Kerro hakemuksessa itsestäsi sekä mihin maahan haluaisit matkustaa. Perustele myös, miksi juuri sinut tulisi valita Lions-nuorisovaihtariksi.

Vastavuoroisesti myös Alajärvellä on mahdollisuus ottaa vastaan ulkomailta Suomeen tulevia nuoria muutamiksi viikoiksi kesällä 2016. Tämä on helppo ja edullinen tapa kannustaa omia lapsiamme kielten opiskeluun ja kansainvälisyyteen kotiympäristössä. Isäntäperhehakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden.

Alla tyttöjen matkakuvia:

leijonienvaihto 009

leijonienvaihto 016

 

leijonienvaihto 013
Anna Abbing: Kesäkuun viimeisenä päivänä oli aika tehdä pitkäaikaisesta haaveesta totta. Pääsin nuorisovaihtoon Italiaan.

leijonienvaihto 016

Roosa Linnanmäki

 

MAINOS
Edellinen artikkeli80 vuotta täyttävä Alvar Aallon Viipurin kirjasto restauroinnin jälkeen juhla-asussaan uutuuskirjassa
Seuraava artikkeliTutkimus: Sohva on suomalaisen kodin sydän