2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri juhli 40-vuotistaivaltaan

Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri sai syntysanansa 24.6.1975. Heikki O. Taipalus (1919-2013) on merkittävä henkilö Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin alkumetreillä ja piirin historiassa. Hän on perustanut suurimman osan piirin yhdistyksistä. Hänen uuttera ja näkemyksellinen työnsä koko Eläkeliiton hyväksi on hyvin merkityksellistä ja arvostettavaa.

Tällä hetkellä piirillä on 32 yhdistystä. Niistä eniten jäseniä on Jalasjärvellä, joka on Suomen suurin yhdistys. Yli tuhannen jäsenen yhdistyksiä Etelä-Pohjanmaalla on myös Lapualla, Kauhajoella ja Alavudella. Jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 19 580.

MAINOS

Piirin tehtävänä on ollut aktivoida jäsenistöä, huolehtia heidän henkisten ja aineellisten etujen valvomisesta ja elämänlaadun parantamisesta. Ikäihmisten kokoontumisella ja yhdessäololla on keskeinen sija heidän hyvinvoinnissaan. Turvallinen ja läheinen ystäväverkosto on tärkeä.

Piirin tavoitteet ovat edelleen samat, mutta tänä päivänä niitä kirjoitetaan hiukan eri muottiin. Edunvalvonnalliset ja vapaaehtoistyön kehittämiseen liittyvät tehtävät ovat edelleen tärkeitä piirin toiminnassa myös tulevaisuudessa.

40-vuotisjuhla aloitettiin näyttävästi piiriin kuuluvien yhdistysten lippukulkueella. Kuva: Taisto Hietamäki
40-vuotisjuhla aloitettiin näyttävästi piiriin kuuluvien yhdistysten lippukulkueella. Kuva: Taisto Hietamäki

Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin 40-vuotistavailta juhlittiin musiikin merkeissä Kuortanehallilla viime torstaina 15.10. Juhla aloitettiin näyttävästi piiriin kuuluvien yhdistysten lippukulkueella, jota johti Kalle Katvala Ähtärin yhdistyksestä. Piirin puheenjohtaja Merja Uusitalo toivotti osallistujat tervetulleiksi. Hän kiitti Eläkeliiton piirin toiminnassa mukana olleita kauaskantoisesta, uutterasta työstä, joka on antanut hyvän pohjan kaikelle toiminnalle.

Juhlapuhujana tuhatpäisen yleisön edessä piti Eläkeliiton puheenjohtaja Eeva Kuuskoski.

-Me eläkeläiset olemme rakentaneet kovalla työllä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Ymmärrämme, että valtiokaan ei voi syödä enemmän kuin tienaa. Kaikkien on osallistuttava talouden pelastustalkoisiin, mutta taakanjaon on oltava oikeudenmukaista. Me ikäihmiset tiedämme myös sen, että Suomessakaan ei aina ole mennyt hyvin. Olemme pärjänneet vain toinen toistamme tukien. Tämä viisaus pitää muistaa myös nyt, Kuuskoski muistutti puheessaan.

Puheiden jälkeen juhlayleisöä viihdytti Kauhava Big Band johtajanaan Jukka Lumme. Päivän päätteeksi ja pitkähkön istumisen jälkeen tanssituokion juhlaväelle järjesti Jaska Mäkynen Nelostie yhtyeensä kera.

Eläkeliiton puheenjohtaja Eeva Kuuskoski (oikealla) ja piirin puheenjohtaja Merja Uusitalo kuvassa Kuortaneen yhdistyksen valmistaman pajulehmän kanssa. Kuva: Taisto Hietamäki
Eläkeliiton puheenjohtaja Eeva Kuuskoski (oikealla) ja piirin puheenjohtaja Merja Uusitalo kuvassa Kuortaneen yhdistyksen valmistaman pajulehmän kanssa. Kuva: Taisto Hietamäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät