Viiden vuoden Cambridge-valmennuksen aikana kymmeniä onnistumistarinoita!

Mainos[adrotate banner="3"]

 

Tämän ja Marian nykyisten kuvien välillä kiloja on tippunut yhteensä 16.
Tämän ja Marian nykyisten kuvien välillä kiloja on tippunut yhteensä 16.

Kevättalvella 2010 alajärveläinen Maria Yli-Sikkilä näki itsestään edellisissä pikkujouluissa otetut kuvat. Kuvat järkyttivät ja hän tajusi, että jotain on tosissaan tehtävä. Kolme raskautta ja arjen kiireessä epäterveellisiksi muodostuneet elämäntavat olivat kerryttäneet ylimääräiset kilot sitkeästi vartaloon. Se vaikutti itsetuntoon ja omaan jaksamiseen.

Maria kokeili useita erilaisia laihdutusmetodeja, mutta kilot eivät vain lähteneet. Aluksi Cambridge Ohjelmaankin hän suhtautui hyvin skeptisesti, mutta päätti kokeilla sitä ikään kuin viimeisenä oljenkortenaan. Epäluulot karisivat siinä kohtaa kun painoa lähti jo ensimmäisen viikon jälkeen 2,7 kiloa.

MAINOS

Oman painonpudotuksen jälkeen ja oman kokemuksensa innoittamana Maria aloitti lopulta itsekin Cambridge Ohjelman valmentajana marraskuussa 2010. Aluksi hän toimi valmentajana muun työn ohella, mutta vuonna 2012 hän aloitti täysipäiväisenä yrittäjänä.

-Päivääkään en vaihtaisi pois! Tämä työ on niin palkitsevaa. On todella hienoa nähdä kuinka jo ensimmäisten viikkojen jälkeen toimistooni astellut ihminen muuttuu pelkästään sillä, että alkaa syödä oikein. Maria kertoo säteillen.

Maria jatkaa, että myös asiakas itse huomaa nopeasti tuloksia, jotka sitten lisäävät motivaatiota entisestään. Yleisimpiä muutoksia painon pudotuksen lisäksi on, että unenlaatu paranee, yleinen jaksaminen lisääntyy, iho muuttuu kuulaammaksi ja ennen kaikkea koko arjen hallinta paranee.

Valmentajan ote työhönsä on uskottava, sillä onhan hänellä itsellä omakohtainen kokemus ohjelman toimivuudesta. Yhteensä 16 kiloa tiputtaneesta naisesta huomaa, että hän elää asialle täydellä sydämellä. Muiden ihmisten auttaminen on hänelle tärkeää.

Cambridge Ohjelma perustuu vähäenergisiin ateriankorvikkeisiin, oivalluksien kautta oppimiseen ja uusien elintapojen harjoitteluun valmennuksessa. Ateriankorvikkeiden osuus ruokavaliosta riippuu siitä, millä ohjelman tasolla ollaan ja kuinka paljon painoa on pudotettavana. Tasolla 1 nautitaan pelkkiä ateriankorvikkeita, tasoilla 2-6 nautitaan myös tavallista ruokaa.
Cambridge Ohjelma perustuu vähäenergisiin ateriankorvikkeisiin, oivalluksien kautta oppimiseen ja uusien elintapojen harjoitteluun valmennuksessa. Ateriankorvikkeiden osuus ruokavaliosta riippuu siitä, millä ohjelman tasolla ollaan ja kuinka paljon painoa on pudotettavana. Tasolla 1 nautitaan pelkkiä ateriankorvikkeita, tasoilla 2-6 nautitaan myös tavallista ruokaa.

 

Matalan kynnyksen liikuttaja

Ensimmäiset Cambridge Ohjelman personal trainerit valmistuivat keväällä 2015 ja Maria on yksi heistä. Maria painottaa, että liikunta ei ketään laihduta vaan ruokavalio on kaiken A ja O. Kun asiakas on saanut siihen ymmärryksen, voidaan lähteä hiljalleen opastamaan oikeanlaisessa liikunnassa kalorivaje huomioiden. Aloitus lähtee ihan ryhdin korjaamisesta ja päivittäisistä kävelylenkeistä.

Maria kuvailee itseään matalan kynnyksen liikuttajaksi, jonka valmennuksessa ei tarvita mitään välineitä tai varusteita. Välineet löytyvät lenkkareiden ja kuminaurun lisäksi puistosta ja luonnosta. Asiakkaaksi voi tulla kaikki ihan tavalliset ihmiset, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan ja lisätä liikuntaa arkeensa. Marialta saa neuvot tehokkaan treenin tekemiseen vaikkapa puistossa, mökin portailla tai missä tahansa.

Marian eräs personal trainer –asiakas kertoo, että parasta ohjelmassa on ollut säännöllinen ja henkilökohtainen tulosten seuranta. Lisäksi tukea ja apua on saanut muutoinkin aina kun on tarvinnut. Koko paketti on hänen mukaan alusta asti tuntunut täysin uudenlaiselta verrattuna aiempiin Pt -kokemuksiin.

Marian perhe viettää paljon vapaa-aikaa liikunnan parissa. Perheeseen kuuluvat mies Jarkko, tytär Iidamaria 13, sekä pojat Aleksi 11 ja Topias 8. Kaikki lapset harrastavat lentopalloa ja tennistä. Lisäksi Iidamaria ratsastaa ja kesällä pojat pelaavat jalkapalloa. Marialle itselleen kaikista mieluisin liikuntamuoto on lenkki raittiissa ulkoilmassa koirien kanssa. Usein mukaan saa myös kaverin, jonka kanssa voi vaihtaa kuulumiset samalla.

Marian työpiste sijaitsee Alajärvellä osoitteessa Kauppakatu 26. Toimistossa tapahtuu esimerkiksi asiakaskohtaamiset ja välipunnitukset.
Marian työpiste sijaitsee Alajärvellä osoitteessa Kauppakatu 26. Toimistossa tapahtuu esimerkiksi asiakaskohtaamiset ja välipunnitukset.

Roosa Linnanmäki

logo

MAINOS
Edellinen artikkeliEläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri juhli 40-vuotistaivaltaan
Seuraava artikkeliSoinissa käynnistyi Palokuntanaisten toiminta