Syysloman viettoa Vimpelissä

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikatoimi tarjosi monipuolisesti toimintaa lapsille ja nuorille Vimpelissä syyslomaviikolla. Aktiivista syyslomaa pääsi viettämään Vatpakalla, nuorisotalolla ja liikuntahallilla.

Keskiviikkona kirpeässä syyssäässä käytiin Vimpelin ja Alajärven nuorten välinen frisbeegolfturnaus Vatpakan radalla. 8.-9. -luokkalaisia nuoria osallistui neljä Vimpelistä ja kuusi Alajärveltä. Liikuntasihteeri Ari Takala ja vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas osallistuivat nuorten kanssa pelailuun.

MAINOS

Osa pelasi frisbeegolfia ensimmäistä kertaa, joten aluksi Takala kertoi pelissä käytettävistä kiekoista. Myös lajin säännöt kerrattiin ennen pelaajien jakamista kolmen hengen joukkueisiin. Joukkueet etenivät omaa tahtiaan korilta toiselle. Rata kierrettiin läpi kahteen kertaan.

Peli sujui iloisissa tunnelmissa ja sitä pelattiin hyvällä huumorilla. Rata oli melko haastava, joten välillä kiekkoa etsittiin metsästä ja sitä heitettiin kohti koria hankalistakin paikoista. Reitin varrella koettiin myös onnistumisen riemua väylävoittojen johdosta. Nuorten mielestä tällaiset tapahtumat ovat kivoja. Pelaaminen oli mukavaa, vaikka laji hieman koettelikin hermoja.

Heittojen määrät kirjattiin ylös ja pisteet laskettiin yhteen. Voittajaksi julistettiin Vimpeli. Pelin päätteeksi vapaa-aikatoimi tarjosi kaikille osallistujille pizzat ja limsat.

Ajatus Vimpelin ja Alajärven nuorten yhteisestä turnauksesta oli Takalan ja Viitakankaan ajatus. Viime keväänä oli jo tavattu biljardin ja keilauksen merkeissä, jolloin Alajärvi puolestaan vei voiton. Pizzaa syötäessä mietittiin minkä lajin parissa seuraavaksi kohdattaisiin.

Keskiviikkoiltana Vimpelin nuorisoseuralla järjestettiin nuorille myös biljarditurnaus. Lajia harrastava Sakari Peltomäki oli pyydetty antamaan nuorille opastusta lajiin.

Ennen turnauksen aloittamista Peltomäki kävi nuorten kanssa läpi lajin viralliset säännöt, joita turnauksessa myös noudatettiin. Pelien edetessä sääntöjä selvennettiin tarpeen mukaan. Peltomäki antoi nuorille myös vinkkejä peliin.

Biljarditurnauksessa oli kahdeksan osallistujaa. Nuoret olivat 16-17-vuotiaita. Jokainen sai pelata vähintään kaksi ottelua. Tämän jälkeen edettiin semifinaaleihin ja finaaliin. Vapaa-aikatoimi oli hankkinut voittajalle lahjakortin grillille.

– Omilla säännöillä on ennenkin järjestetty leikkimielisiä turnauksia, Nuorisoseuralla valvojana toiminut Fanni Nummi kertoi. Vapaa-aikatoimessa on suunniteltu yhteistä turnausta Vimpelin, Alajärven ja Soinin nuorille vielä myöhemmin tänä vuonna.

Maanantaina liikuntahallilla järjestettiin ohjattu temppurata 3-5-vuotiaille ja 6-8-vuotiaille lapsille. Tapahtumaan osallistui noin kolmekymmentä lasta.
Perjantai-illaksi liikuntahallille suunniteltu yösählyturnaus peruttiin, koska joukkueita ei ilmoittautunut mukaan. Joulukuulle onkin suunnitteilla uusi päiväsaikaan järjestettävä sählyturnaus.

29.11. on Vimpelissä joulunavausmarkkinat, jonka yhteydessä järjestetään vapaa-aikatoimen palkitsemistilaisuus. Tapahtumasta on kaavailtu aiempaa isompaa tapahtumaa. Lisäksi Alajärvellä järjestetään yhdessä Vimpelin nuorisopalveluiden kanssa pikkujoulut Vimpelin ja Alajärven nuorille joulukuussa.

Jaana Koivukoski

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinissa käynnistyi Palokuntanaisten toiminta
Seuraava artikkeliMaankäyttö- ja rakennuslain muutosesityksestä lausunto eduskunnalle