0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle yhteensä 22 poikkeuslupaa ilveksen pyyntiin

Suomen riistakeskus on myöntänyt Etelä-Pohjanmaalle 14 ja Keski-Pohjanmaalle kahdeksan kannanhoidollista poikkeuslupaa ilveksen pyyntiin.

Myönnetyt luvat on kohdennettu kaikkein tiheimmille ilvesalueille. Lisäksi poikkeuslupia on painotettu sellaisille metsäpeura-alueille, joissa on ilvespentueita.

MAINOS

Metsästyksessä pyyntiä tulisi kohdentaa erityisesti asutuksen läheisyydessä liikkuvaan yksinäiseen eläimeen. Ongelmaksi koetuista tai pelottomasti käyttäytyvistä ilveksistä kannattaakin ilmoittaa alueen metsästäjille.

Luonnonvarakeskus on arvioinut Etelä- ja Keski-Pohjanmaan aikuisilveskannaksi ennen alkavaa metsästyskautta 125 – 135 yksilöä. Pentueita alueilta on yhteensä 21-24. Koko maan ilveskanta-arvio oli reilu 2700 eläintä.

Arvio ilvesten määrästä perustuu petoyhdyshenkilöiden tarkastamiin ja Tassu –järjestelmään kirjattuihin pentuehavaintoihin. Havainnot suurpetojen pentueista tai asutuksen lähellä liikkuvista eläimistä tulee ilmoittaa tuoreeltaan lähimmälle petoyhdyshenkilölle tai riistanhoitoyhdistykselle. Yhteystiedot löytyvät riistakeskuksen sivuilta www.riista.fi .

Edellisenä metsästyskautena Etelä-Pohjanmaalla saatiin saaliiksi 12 ja Keski-Pohjanmaalla 6 ilvestä. Ilveksen pyyntikausi alkaa joulukuun alusta ja päättyy karkausvuonna 29. helmikuuta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät