24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Hankerahoitus työllistää ja aktivoi – Aisaparin 17. toimintavuosi alkaa

Aisapari ry:n syyskokous ja Jukoilta pidettiin Evijärvellä. Syyskokouksen yhteydessä julkistettiin ohjelmakauden 2007 – 2013 tulokset. Kuluneella ohjelmakaudella käytettiin kaikkiaan 10,3 miljoonaa euroa alueen yritysten tukemiseen, yleishyödyllisiin investointeihin ja alueen kehittämiseen.

EU:n kautta tuli 29 prosenttia eli kolme miljoona euroa, valtion kautta 23 prosenttia eli 2,4 miljoonaa euroa ja kuntien osuus oli 12 prosenttia eli 1,3 miljoonaa euroa. Hankehakijoiden omarahoitus oli 32 prosenttia eli 3,4 miljoonaa euroa ja talkootyön osuus neljä prosenttia eli 0,4 miljoonaa euroa.

MAINOS

Aisaparin kautta yritystukea sain kuluneella ohjelmakaudella 96 yritystä yhteensä 3,7 miljoonaa euroa, julkisen tuen osuus summasta oli miljoona euroa. Hankkeen keskimääräinen koko oli 39000 euroa. Uusia työpaikkoja syntyi 63 ja säilytettiin 124 työpaikkaa.

Kehittämishankkeita ja yleishyödyllisiä investointeja oli 110 kappaletta. Kustannusarvio oli 5,7 miljoonaa euroa ja hakkeen keskimääräinen koko oli 52000 euroa. Julkista rahaa hankkeisiin jaettiin 4,5 miljoonaa euroa.

Hankkeissa työllistyi 44 henkilöä, hankkeita ja investointeja toteutettiin 621 kylässä. Uusia palveluita syntyi 152 ja säilytettiin 366. Erilaisiin aktivointi- ja tiedotustilaisuuksiin osallistui 7459 henkilöä.

Oman hanketoiminnan kautta Aisapari hoiti tiedotusta, kannusti ympäristönhoitoon ja aktivoi kylien toimintaa. Lisäksi ohjattiin maahanmuuttajia ja yrittäjiä yhteistyöhän sekä rakennettiin muitakin verkostoja.

Aisaparin 17. toimintavuosi alkaa

Vuosi 2016 on Aisaparin 17. toimintavuosi. Syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman, talousarvion ja viestintäsuunnitelman vuodelle 2016. Aisapari ry:llä on 368 jäsentä, joista yksityishenkilöitä on 280, yhdistyksiä ja yrityksiä 82 sekä kuntia ja kaupunkeja kuusi.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 10 euroa henkilöltä, 20 euroa yhdistyksiltä ja 150 euroa kunnilta. Kertaluontoinen kannatusjäsenmaksu on 100 euroa henkilöltä ja 300 euroa yhdistyksiltä ja yhteisöiltä.

Hallituksen erovuoroisista jäsenistä Jouko Etula Alajärveltä ja Tiina Lassila Evijärveltä valittiin uudelleen. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Aulikki Salo Kauhava (Kortesjärvi) ja Martti Vaurio Lapua. Varajäsenenä jatkaa Mari Nevamäki Kauhava (Kortesjärvi) ja Heli Luoma Lappajärvi.

Uusiksi varajäseniksi valittiin Yrjö Koivukoski Vimpeli, Niina Aila Lapua ja Antti Hanhikoski Evijärvi. Kati Pajuoja-Karjalainen Vimpelistä oli jättänyt eronpyynnön hallituksen varinaisesta jäsenyydestä, hänen tilalleen valittiin Loviisa Anttila vuodeksi 2016.

Syyskokouksessa oli mukana Sonja Jokiranta. Hän esitti muun muassa Arto Juurakon murrerunoihin säveltämiään kappaleita. Oululaissyntyinen Sonja Jokiranta on eteläpohjalaistunut ja perustanut Lapuan Tiistenjoelle Luovuuden Lakeus-yrityksen, joka tarjoaa muun muassa hyvinvointipalveluita.

Marita Mattila

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät