1 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Juhlaa isälle!

Marraskuu on käynnistynyt lämpimien tuulten merkeissä ja tähän samaan sopiikin hyvin se, että tänään juhlitaan Isää! Lämpimiä tuulia tarvitsee jokainen isä – jos sää ehtii muuttua talvisemmaksi, niin sitä lämpöä voi jokainen perhe tarjota isälle ihan itse lämpimin halauksin ja huomionosoituksin.

Isänpäivä on merkittävä tapahtuma ja sitä vietetään aina marraskuun toisena sunnuntaina. Päivää on alettu viettää nykyisessä muodossaan 1970-luvulta lähtien. Isän merkitys ja ennen kaikkea rooli perheessä on vuosikymmenten saatossa muuttunut. Kovin montaa vuosikymmentä ei tarvitse mennä taaksepäin, kun isät olivat perheessä ennen muuta leivän pöytään tuova henkilö, jonka suhde lapsiin saattoi jäädä etäiseksi.

MAINOS

Isää kyllä arvostettiin, mutta samanlaista läheisyyttä kuin äidin kanssa, lapset eivät aina isänsä kanssa tunteneet. Tällainen isä oli kuitenkin tuki ja turva, erehtymätön henkilö, jota kunnioitettiin suuresti ja jonka käsiin suuret ratkaisut jätettiin.
Tämän päivän nuoret isät eivät enää tyydy rooliin taustalla, vaan he ovat ottaneet – ja äidit sallineet – aktiivisen ja huolehtivan roolin lastensa elämässä aivan pienestä pitäen.

Tämä on voitto koko perheelle, niin äideille, isille kuin lapsillekin, sillä kuka onkaan parempi kehittämään tyttären oikeanlaista itsetuntoa, kuin oma isä? Tai kuka on parempi kertomaan pojalle elämän haasteista ja mieheksi kasvamisesta, kuin oma isä?
Juhlitaan siis isää, sillä isät ovat merkkipäivänsä ansainneet!

Pääkirjoitus 4.11.2015
Tuula Jokiaho

Alla hurmaavia toimitukseen tulleita onnentoivotuksia isille ja papoille.

pojat
Roope ja Rasmus-pojat Nurmijärveltä toivottavat molemmille papoille ja isopapalle oikein hyvää isäinpäivää!
väinö
Väinö lähettää Nokialta iloiset onnittelut Klaus-paapalle ja Jouko-papalle!
sisu
Sisu toivottaa Mauri-paapalle ja Klaus-papalle hyvää isäinpäivää! Rutistukset myös Viljo-paapalle Vaasaan ja äijäpapalle Menkijärvelle.
kristian
Hyvää Isänpäivää Jani-iskälle! Toivoo Kristian ja tytöt
noell
Noel lähettää Seinäjoelta isäinpäiväterveiset Papalle ja Paapalle!

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät