Suomalaiset haastetaan ottamaan hyvät konstit käyttöön Voihan työelämä! -viikolla

Mainos[adrotate banner="3"]

Sairauspoissaolot, tapaturmat, työkyvyttömyyseläkkeet ja muut menetetyn työpanoksen kustannukset ovat yhteiskunnalle noin 24 miljardia euroa vuodessa.

Suuri osa kustannuksista voitaisiin välttää, jos työpaikoilla otettaisiin vuosien mittaan kehitetyt parhaat keinot ja hyvät ideat oikeasti käyttöön. Keinoja työelämän parantamiseksi nimittäin on meillä kaikilla.

MAINOS

Voihan työelämä! -viikko on saatu aikaan yhdistämällä monen työhyvinvointitoimijan voimat. Viikon järjestävät Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto, Stressi hallinnassa -kampanja, Työ ja perhe-elämä -ohjelma sekä Tapaturmapäivä-kampanja. Myös Työelämä2020-hanke on mukana. Viikko on oiva osoitus toimivasta verkostoyhteistyöstä.

– Euroopanlaajuinen Stressi hallinnassa! -kampanja päättyy tänä vuonna. Ydinviestimme on se, että stressiä ja psykososiaalisia riskejä voidaan arvioida ja hallita aivan yhtä järjestelmällisesti kuin muitakin työpaikan riskejä, kertoo johtaja Liisa Hakala sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Työstressi on toiseksi yleisimmin ilmoitettu työperäinen terveysongelma Euroopassa. Se aiheuttaa lähes puolet kaikista menetetyistä työpäivistä, joiden hinta tuottavuuden laskuna Euroopassa on 136 miljardia euroa joka vuosi, mukaan lukien sairauslomista johtuvat poissaolot, todetaan Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tuoreessa tiedotteessa.

Lentokentällä jaetaan vinkkejä työmatkalle lähtijöille

Työ ja perhe-elämä -ohjelmassa kerätään ja levitetään hyviä käytäntöjä työn ja muun elämän yhteensovittamiseksi.

– Voihan työelämä! -viikolla tempaisemme Helsinki-Vantaan lentokentällä yhteistyössä Finavian kanssa. Jaamme matkalle lähtijöille vinkkejä työmatkojen kuormituksen vähentämiseksi, kertoo tiimipäällikkö Salla Toppinen-Tanner Työterveyslaitoksesta.

– Riittävä palautuminen, uni ja liikunta ovat avainasioita kuormituksen vähentämisessä. Sama pätee myös vuorotyöhön.

Hopulle loppu – Perjantaina 13.11.2015 muistutetaan kiireen vaaroista

Tänä vuonna Tapaturmapäivä kiinnittää huomiota kiireeseen. Kiire on osasyyllinen vuosittain yli 600000 tapaturmaan.

– Liian usein tapaturma on seurausta huolimattomuudesta, ajattelemattomuudesta ja kiireestä. Tapaturmien ehkäisyssä asenne ja toimintatavat ovat ratkaisevia, muistuttaa asiantuntija Kerttuli Harjanne Työturvallisuuskeskuksesta.

Tapaturmapäivän sivuilta löytyy mm. Kiirebarometri-testi ja videoita ajatuksia herättämään.

Tapahtumia ja tempauksia ympäri Suomen

Voihan työelämä! -viikon yhteistä viestiä levitetään Työpaikkojen työhyvinvointiverkoston (Tyhy- verkosto) aktiivisten alueellisten toimijoiden kautta.

– Alueellisessa verkostossa vapaaehtoiset, työhyvinvoinnista kiinnostuneet henkilöt ovat aktivoineet alueen työpaikkoja mukaan ottamaan haasteen vastaan. Lisäksi he järjestävät paikallisia tapahtumia ja tempauksia esimerkiksi kauppakeskuksissa, kertoo kehittämispäällikkö Jaana Lerssi-Uskelin Työterveyslaitoksesta. Tyhy-verkosto toimii koko Suomessa.

Voihan työelämä! -viikon satoa tuodaan esille verkoston valtakunnallisessa tapaamisessa Finlandia-talolla 12.11. Tilaisuus on myös Stressi hallinnassa! -kampanjan päätöstapahtuma. Aiheeseen liittyviä tapahtumia ja tempauksia on runsaasti eri puolella Suomea.

Voihan työelämä! -viikolla jokainen työpaikalla voi osallistua. Testejä ja vinkkejä löydät täältä Voihan työelämä! viikko (tapahtumat, vinkit ja testit)

MAINOS
Edellinen artikkeliNykälänniemen matkailulautanen katetaan uudella tavalla
Seuraava artikkeliVanhoja valokuvia tauluiksi Sääksjärven Nuorisoseuralla