-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointipäivissä etsitään keinoja maatilojen talousongelmien taklaamiseen

Kuluva vuosi on ollut maatalousyrittäjille poikkeuksellisen vaikea. Yrittäjiä ovat koetelleet niin Venäjän pakotteet ja laskeneet tuottajahinnat kuin tukipolitiikka ja uusi ohjelmakausi.

Satoon liittyen erityisiä ongelmia on tuonut myöhäinen kevät ja sateinen ja kylmä kesä. Monet tilat ovat ajautuneet taloudelliseen ahdinkoon. Eurojen vähetessä myös oma hyvinvointi voi olla koetuksella ja uupuminen uhkaa helpommin.

MAINOS

Mela ja MTK-Etelä-Pohjanmaa järjestävät Etelä-Pohjanmaan alueella maatalousyrittäjille kolme hyvinvointitilaisuutta ”Kukkaro kutistuu – miten selvitä vaikeasta syksystä”.

Päivien teemana on pureutua tämän syksyn haasteisiin etsimällä keinoja sekä maksuvalmiuden ylläpitämiseen ja talouden hallintaan että stressin ja henkisen kuormituksen hallintaan.

Paikalla on pankkien ja vakuutuslaitosten edustajia vastaamassa siihen, millaisia keinoja heillä on tarjota maatilan talouden avuksi sekä muita asiantuntijoita kertomassa talouden hallinnasta ja suunnittelusta. Henkisen kuormituksen ja stressin hallintaan opastavat alan psykologit.

Tilaisuudet Kukkaro kutistuu – miten selvitä vaikeasta syksystä pidetään seuraavasti: 10.11 Kauhajoki, Teknologiakeskus, 11.11 Tuuri, Onnen tähti, 12.11 Ylihärmä, Härmän kuntokeskus. Tilaisuudet on tarkoitettu maatalousyrittäjille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät