Ensi vuonna vietetään valtakunnallista Vihervuotta 2016

Mainos[adrotate banner="3"]

Vihervuosi on ympäristöministeriön nimeämä valtakunnallinen teemavuosi, jota vietetään viidettä kertaa.

Teemavuoden tavoitteena on innostaa ihmiset, yhteisöt, järjestöt ja yritykset toimimaan oman lähiympäristönsä hyväksi. Tarkoituksena on edistää rakennetun ympäristön viihtyisyyttä ja ihmisten hyvinvointia.

MAINOS

Vihervuoden slogan ”Minun maisemani – maalla ja kaupungissa” tuo tarkoituksella asiat lähelle. Kyse on meidän kaikkien lähiympäristöstä. Maisema-sana sisältää niin rakennetut ympäristöt, luonnonalueet, kulttuurimaiseman kuin suojelualueetkin.

Vuoden pääteema Kestävä suomalainen maisema nostaa esille tämän ajan haasteet: miten voimme edistää kestävän kehityksen mukaista viheralueiden suunnittelua, rakentamista ja hoitoa. Muita esille nousevia teemoja ovat mm. lähiruoka ja kaupunkiviljely.

Kaikki voivat osallistua teemavuoteen ja organisoida oman näköisensä tilaisuuden, tapahtuman tai projektin. Vihervuoden tapahtumista on jo tihkunut mukavasti ennakkotietoja ympäri Suomea.

Olemme saaneet alustavia tietoja muun muassa ympäristötaidenäyttelyistä- ja tempauksista, linnunpönttötalkoista, avoimet pihat -päivistä sekä asiantuntijaluennoista.

Vihervuosi-sivut avattu

Vihervuoden verkkosivut on nyt avattu osoitteessa www.vihervuosi.fi. Sivuilla kerrotaan tarkemmin teemavuoden tapahtumista, tavoitteista ja taustoista. Tärkeä osa sivustoa ovat sadat eri puolilla Suomea järjestettävät tapahtumat, kilpailut, haasteet ja kampanjat, jotka kootaan kaikki teemavuoden tapahtumakalenteriin.

Vihervuoden avajaisia juhlitaan Jyväskylän Paviljongissa 10.2.2016 Viherpäivien yhteydessä. Viherpäivillä keskitytään Vihervuoden pääteemaan Kestävä suomalainen maisema sekä tutustutaan kaupunkivalaistukseen – onhan Jyväskylä Valon kaupunki.

Vihervuoden päätapahtuma järjestetään 2.6.2016 Hämeenlinnassa osana laajempaa teemaviikkoa. Kaupunki viettää ensi vuonna Luonto ja vesi -teemavuotta ja järjestää kaupunkilaisille monipuolista ohjelmaa ympäri vuoden.

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven kirkkoherran vaalit tammikuussa – ehdokkaat esittäytyvät!
Seuraava artikkeliKM Rahti – Vuoden yrittäjä Soinissa