1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

KM Rahti – Vuoden yrittäjä Soinissa

Soinilainen vuoden yrittäjä KM Rahti on tehnyt luotettavaa ja ammattitaitoista kuljetuspalvelua jo yli 20 vuotta.

Yritys on kuljetusalan perheyritys, sillä yrityksen toimitusjohtaja Kalervo Myllymäen lisäksi osakkaina ovat Mirjami-vaimon lisäksi pojat Rauli ja Terho.

MAINOS

Yritystoiminta käynnistyi vuonna 1990, kun toimitusjohtaja Kalervo Myllymäki osti ensimmäisen sora-auton. Sora-autolla ajettiin lähipitäjien teitä muutamien vuosien ajan. Toimistossa paperitöitä hoiti puolestaan puoliso Mirjam Myllymäki.

Toiminta muuttui puutavaran kuljetukseksi, kun ensimmäinen täysperävaunullinen kapellikuorma-auto ostettiin vuonna 1994. Yritys on siitä hetkestä lähtien jatkanut kasvuaan ja toiminta on ajan saatossa laajentunut pyöreän puun kuljetukseen, pyöräkuormaajapalveluihin sekä kuorma-autojen päällirakenteiden rakentamiseen.

Vanhempien yrittäjän arkea seuraten pojat Rauli ja Terho kasvoivat lapsuutensa yrityksen töitä tehden. Yrittäminen tarttui myös ajan saatossa heihin.
Yritys tuo myös ulkomailta Suomeen hyväkuntoisia kuorma-autoja ja pyöräkuormaajia, joita voi ostaa yritykseltä sellaisenaan tai asiakkaiden toivomuksien mukaisesti räätälöitynä. Suurin osa ostetuista autoista tulee Norjasta, missä autot on varustettu Pohjoismaihin sopivalla varustuksella.

Ensimmäiset autot ostettiin omaan käyttöön vuonna 2006. Pian sen jälkeen autoja ryhdyttiin kunnostamaan myös myyntiin. Yhteensä autoja on ostettu, kunnostettu ja myyty eteenpäin vajaassa kymmenessä vuodessa 200-300 kappaletta.

Kuljetuspalvelu on laajentunut lavettikuljetuksiin. Tarvittaessa kuljetus traktoreiden tai muiden työkoneiden siirtoon onnistuu yrityksen kautta. Kaikkiin myynnissä oleviin ajoneuvoihin onnistuu myös rahoitusmahdollisuus.

Neljän osakkaan lisäksi KM Rahti työllistää lähes 30 soinilaista sekä lähipaikkakunnan asukasta.

-Työntekijät ovat ammattitaitoisia ja asiakaspalvelutaidon omaavia kuljettajia. Luottamus työntekijöiden ja työnantajan kesken on molemminpuoleista, kertoo toimitusjohtaja Kalervo Myllymäki. Hän hoitaa pääasiallisesti ajojen järjestelyt sekä vastaa päällirakenteiden suunniteluista ja rakennuksista. Pojat Rauli ja Terho toimivat huolto- ja ajotehtävissä. Paperitöistä vastaavat toimistossa Mirjam ja Minna Myllymäki.

Kalustona yrityksellä on 10 täysperävaunullista kapelliyhdistelmää, yksi tukkirekka ja neljä pyöräkuormaajaa. Yrityksen liikevaihto tulee nykyään suunnilleen puoliksi kuljetuksista ja toinen puoli autojen myynnistä sekä pyöräkuormaajaurakoinnista. Yrityksen toimitilat ovat teollisuusalueella Möksyntiellä.

Yrityksellä on kaksi hallia. Toisessa tehdään autojen korjaustyöt ja toisessa, vuosi sitten hankitussa hallissa hoidetaan maalaustyöt. Viime tilikauden liikevaihto oli noin 5,3 M€. Liikevaihto on ollut kasvava vuosi toisensa jälkeen.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät