-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Alajärven Joulunavauksen myötä saatiin valoa pimeyden keskelle

Perjantaina 27.11. vietettiin Alajärven joulunavajaisia ja synkästä säästä huolimatta ihmisiä saapui runsaasti paikalle tapaamaan Joulupukkia ja ihastelemaan ilotulitusta. Oheisohjelmaa tarjosi Jouluvintti, jossa pipareiden leipomisen ja pukille kirjoittamisen lisäksi sai osallistua ihan oikeaan tonttukouluun!

joulu3Apulaistonttuna toiminut Henna Oravasaari ohjasi lapsia kulkemaan salaiseen tonttumaailmaan, jossa toiset tontut testasivat lasten kyvykkyyttä tonttukoulusta valmistumiseen. Tonttumaailmaan oli yleisöltä pääsy kielletty, mutta jokainen lapsi läpäisi jännittävän tonttuvalmennuksen ja saapui takaisin perheen pariin diplomi kourassaan. Tonttukokelaiden taitoja mitattiin seuraavissa osa-alueissa: tarkat aistit, reippaus ja rohkeus, näppärät sormet, ystävällisyys ja toisten auttaminen.

MAINOS

Diplomin haltijat ovat nyt päteviä toimimaan jouluaattona Joulupukin apulaisena, esimerkiksi lahjoja jakaen. He toimivat myös kiltteyden esikuvina niin lapsille kuin aikuisillekin ja saavat levittää hyvää joulumieltä kaikkialle maailmaan.

Tapahtuman juontaja Reino Rauhala, joulupukin muori Kirsi Kivelä, kaupunginjohtaja Vesa Koivunen ja Aallotar-tonttuna esiintynyt Sirkka Rajala.
Tapahtuman juontaja Reino Rauhala, joulupukin muori Kirsi Kivelä, kaupunginjohtaja Vesa Koivunen ja Aallotar-tonttuna esiintynyt Sirkka Rajala.

Joulunavaustapahtuman juontaja Reino Rauhala kertoi, että kaupunginjohtaja Vesa Koivusella on hallussaan taikasana, jolla keskustan jouluvalot saadaan syttymään. Torin laidalla oleva suuri kuusi sai ylleen juhlapuvun ja yhtäkkiä pimeyden keskelle saatiin enemmän valoa. Oman valonsa tapahtumaan toi myös Paavolan koulun suloinen tonttukulkue.

Paavolan koulun suloinen tonttukulkue toi valoa pimeyteen.
Paavolan koulun suloinen tonttukulkue toi valoa pimeyteen.
Vuoden Beethoveniksi tituleerattu bernhardilainen Asta toimi esimerkillisesti kaverikoirana ja nautiskeli lasten silityksistä.
Vuoden Beethoveniksi tituleerattu bernhardilainen Asta toimi esimerkillisesti kaverikoirana ja nautiskeli lasten silityksistä.

Tapahtumassa esittäytyi Kennelliiton Kaverikoirat tarjoten tietoa toiminnastaan. Mukana olleet koirat olivat esimerkillisiä kaverikoiria pysyen rauhallisina joutuessaan keskelle väkijoukkoa yleisön rapsuteltaviksi. Soile Aarnio kertoi, että kaverikoiranohjaajat vierailevat koiriensa kanssa esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa laitoksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen.

Alajärven helluntaiseurakunta toteutti Lähetyskirpun näyteikkunaan kauniin joulukuvaelman muistuttamaan Joulun todellisesta sanomasta. Näyteikkuna avattiin yleisölle Joulunavajaisiltana.

joulu 046

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät