Ville Hautamäki Alajärven Vuoden Urheilija

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupungin Urheilujuhlaa vietettiin sunnuntaina. Tervehdyssanat vapaa-aikalautakunnan puolesta lausui Harri Hakala, jonka jälkeen luovutettiin Suomen Kuntaliiton kultainen ansiomerkki 30-vuotisesta ansiokkaasta työstä kunnallishallinnon hyväksi liikuntasihteeri Kirsti Kivelälle.

Suomen Kuntaliiton kultainen ansiomerkki 30-vuotisesta ansiokkaasta työstä kunnallishallinnon hyväksi luovutettiin liikuntasihteeri Kirsti Kivelälle. Kuva: Sakari Raita-aho.
Suomen Kuntaliiton kultainen ansiomerkki 30-vuotisesta ansiokkaasta työstä kunnallishallinnon hyväksi luovutettiin liikuntasihteeri Kirsti Kivelälle. Kuva: Sakari Raita-aho.

Alajärven Ankkurien puheenjohtaja Antti Joensuu toi juhlaan Ankkurien tervehdyksen, jonka jälkeen AlaVolin nuorten tanssiryhmä Fire esiintyi.
Vapaa-aikalautakunnan palkinnot, stipendit ja lahjakortit jakoi Harri Hakala sekä vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas ja liikuntasihteeri Kirsti Kivelä.

MAINOS

Vuoden nuori toimija 2015 on Mikko Paavola. Mikko on toiminut ohjaajana yleisurheilussa ja sirkuskerhossa. Hän harrastaa seiväshyppyä ja on saavuttanut siinä menestystä valtakunnan tasolla.

Vuoden Urheilija on Rallin SM mestari 2015 Ville Hautamäki. Vuoden valmentaja on Marko Kantanen, jääkiekko.

Ryhtityttö 2015 on Eve Pitkäkangas. Eve on ollut mukana kilpaurheilussa monissa eri lajeissa. Hänellä on lukuisa määrä pm ja Sm mitaleita. Hän on ollut vuosia mukana vetämässä hiihtokouluja ja on ollut apuohjaajana myös monilla vapaa-aikatoimen järjestämillä leireillä.

Eve toimii tukioppilastoiminnassa ja on hyvä käytöksinen, toiset huomioonottava, kannustava ja positiivinen nuori. Koulutyönsä hän hoitaa vastuullisesti ja koulumenestys hyvä. Eve harrastaa myös metsästystä ja on mukana Menkijärven metsäsästysseuran hirvipoprukassa.

Ryhtipoika 2015 on Aleksi Yli-Mannila. Aleksin saavutuksia on yleisurheilussa SM1. P14 keihäs ja SM2. P14 moukari. Lisäksi hän pelaa salibandyä ja pesäpalloa menestyksellisesti ja hoitaa koulutyönsä hyvin.

Kunnon kuntalainen 2015 on Kirsi Koivusaari. Kirsi on liikuttanut monen eri lajien nuoria urheilijoita jo kymmenen vuoden ajan toimimalla eri lajijaostoisssa sekä aikuisia ja järjestämällä kuntoliikuntatapahtumia.

Urheilujuhlassa Alajärvellä palkittiin niin isompia kuin pieniäkin urheilijalupauksia, tässä lentopallotyttöjä. Kuva: Kirsti Kivelä.
Urheilujuhlassa Alajärvellä palkittiin niin isompia kuin pieniäkin urheilijalupauksia, tässä lentopallotyttöjä. Kuva: Kirsti Kivelä.

Alajärven Latu ry palkittiin seurana hyvästä saavutuksesta, Alajärven Juntu 2015 -tapahtumasta. Se oli uusi ja ainutlaatuinen kuntoilu- ja retkikilpailutapahtuma, jollaista aikaisemmin ei koskaan ole järjestetty.

Jouko Etula tukee alajärveläistä nuorisourheilua. Vuosittain eri nuorille annetaan Alajärven palkintojuhlassa vuodeksi kiertoon näyttävä Jouko Etula-kiertopalkinto. Lisäksi tunnustuksena annetaan lahjakortti paikalliseen urheiluliikkeeseen.

Tänä vuonna palkinnon sai Sanna-Mari Purola, Sm 3. ampumahiihto. Sanna-Marilla on tavoitteena kilpailla arvokisoissa ja menestyä Suomen tai jopa maailman huipputasolla. Sanna-Marin harrastukset ovat ampumahiihto, suunnistus, metsästys ja haitarin soittelu.

Veronica -tyttöbändin musisoinnin jälkeen palkintosadetta jatkettiin menestyneiden urheilijoiden palkitsemisilla seuroittain.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJoulunaika käynnistyi Vimpelissä palkintosateessa
Seuraava artikkeliAlajärven Joulunavauksen myötä saatiin valoa pimeyden keskelle