-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

GCDC -suurleiri tuo liikunnan riemun Alajärvelle!

Alajärvellä järjestetään ensi kesänä GCDC -suurleiri, eli Gymnastic Circus Dance Camp, joka kokoaa paikkakunnalle yli 300 ala-asteikäistä leiriläistä huikean ohjelman ja monipuolisten elämysten pariin!

Leirin järjestäjinä toimivat Alavoli, Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelut sekä Suomen Voimisteluliiton kolmen alueen kehittämistyöryhmä.

MAINOS

– Leiri-idea syntyi Voimisteluliiton kolmen alueen kehittämistyöryhmässä, kertoo Alavolin puheenjohtaja Minna Latvala. – Heti idean synnyttyä Alavoli oli halukas järjestämään ensimmäisen harrasteleirin paikallisin maustein.

Liikuntasihteeri Kirsti Kivelä kertoo, että vapaa-aikatoimessa oli jo ehditty miettiä, että jokin suurleiri pitäisi alueella järjestää. Kun Minna tuli esittelemään ideaa, oli päätös mukaanlähdöstä heti selvä. – Meillä on hyvät liikuntapaikat leirin toteuttamiseen.

– Leirin toteuttamisessa käytetään jäähallia, koulujen saleja, Nuorisoseuran tiloja, tennishalleja ja uimahallin alakerran huoneita sekä Kitron stadionia. Mahdollisesti tiloiksi pystytetään myös teltta, jossa toteutetaan sirkusjutut!

Alajärveläisten halukkuuteen leirijärjestäjänä vaikutti osaltaan se, että Alajärvellä on pidetty kaksi kansainvälistä Dance Camp -tanssileiriä vuonna 2005. Nyt nuorten tanssia opettava Maiju Korkea-aho oli tuolloin mukana järjestelyissä ja usein sen jälkeen ajatellut, että olisi mukavaa jos idea saataisiin herätettyä uudelleen henkiin.

Alavolissa into leirin järjestämiseen onkin korkealla ja motivointiongelmia ei ole ollut.

Nyt toteutettavan leirin avulla harrastustoimintaan saadaan yhä uutta virkeyttä, sillä nuoret kaipaavat tällaisia leirejä, joilla ei ole kilpailullisia tavoitteita. Tavallisille harrastajille suunnattuja innostavia leirejä on liian vähän. Suurtapahtumia on harvoin ja niihin ei kaikilla ole mahdollisuutta osallistua.

– Tämä on suurleiri pienoiskoossa, Latvala kertoo ja sanoo, että osanottajilta ei vaadita seura- tai harrastustaustaa. Kaikki leiristä kiinnostuneet voivat osallistua.

GCDC onkin kaikille alakouluikäisille suunnattu liikuntaleiri, jossa on monipuolisia voimistelun kokeilupisteitä, kuten freegym, joukkuevoimistelu sekä tanssillinen voimistelu, ammattilaisten tanssinopettajien ohjaamia tanssitunteja sekä sirkustyöpajoja.

Leiri pidetään Alajärvellä 14.-18.6. Sen keskuspaikkana on Paavolan koulu, jossa mm. järjestetään ruokailut ja majoitus tapahtuu Paavolan luokkahuoneissa.

Leiri toteutetaan Gymnaestradan hengessä. Ohjelmassa on mm. avajaismarssi, esityksiä, kokeilupisteitä, iltaohjelmaa sekä päättäjäiset kenttäohjelmineen.

– Päättäjäiset kenttänäytösohjelmineen kiinnostavat varmasti myös katsojia. Esitys on Kitron stadionilla, Latvala kertoo.

Jokaiselle leiriläiselle riittää leirillä uuden kokeilemista, oppimista ja elämyksiä. Leiriohjelmaan kuuluu päivittäin kenttäohjelman harjoittelua, ammattilaisen ohjaama tanssitunti ja mahdollisuus kokeilla uusia lajeja.

Myös iltaohjelmaa on luvassa. Jäähallilla vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas tuottaa nuorille mm. valoshown, leiridiscon ja konsertin, joka on avoin myös kaikille muille nuorille, kuin leiriläisille. Oskarin avuksi saadaan JPK:n jääkiekkopoikia Petri Koskenmäen johdolla ja toivottavasti myös jääkiekkojuniorit tulevat mukaan leirille, tai vähintäänkin konserttiin!

– Leiriohjelma sopii muutenkin mainiosti myös pojille, onhan lajina mm. freegymiä. Alavolissa meillä on mukana freegymissä tällä hetkellä 40 poikaa, latvala kertoo.

Leirijärjestelyt tehdään Alajärellä talkoohengessä, jotta leirin hinta on saatu alhaiseksi ja jokaiselle mahdollisuus osallistua. Leirin hinta on ennen 31.3. ilmoittautuen 95 euroa ja tämän jälkeen huhtikuun aikana 120 euroa. Hinta sisältää koulumajoituksen, ruokailut, leiriohjelman ja -paidan.

Ilmoittautumiset alkavat tammikuussa, mutta alakouluikäiselle vaikkapa sopivaa joululahjaa pohtivan kannattaa antaa lahjaksi osanotto leirille! Leiri tarjoaa elämyksiä ja kipinää liikunnan iloon positiivisessa porukkahengessä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät