24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Joulun sanomaa maahanmuuttajille

Kansanlähetyksen joulukeräyksellä kootaan varoja maahanmuuttajien auttamiseen Euroopassa.

Kuka lohduttaa äitiä, joka kreikkalaiselle saarelle rantautuessa joutui veden varaan ja pystyi pelastamaan lapsistaan vain toisen? Mistä löytää tukea pariskunta Lontoossa, kun perheen nuoriso karkasi kotoa ja liittyi ISIS-joukkoihin?

MAINOS

Kuka auttaa naista, jonka toive paremmasta elämästä hautautui kyproslaisen bordellin lukkojen taakse? Mistä saa kristinuskon perusasioiden opetusta ihminen, jolla on vilpitön halu kääntyä Jeesuksen puoleen mutta ei juurikaan eurooppalaisten kielten taitoa?

Päiväkeskuksessa Ateenassa lapsilla on mahdollisuus olla hetken aikaa lapsi. Kuva: SEKLin arkisto.
Päiväkeskuksessa Ateenassa lapsilla on mahdollisuus olla hetken aikaa lapsi. Kuva: SEKLin arkisto.

Sinä teet juuri tätä, kun tuet Kansanlähetyksen lähettämiä maahanmuuttajatyöntekijöitä Euroopassa. Kreikassa, Kyproksella, Englannissa, Saksassa ja Bulgariassa olemme mukana luomassa kristillisen todistamisen historiaa.

Kansainvaellusten reitit vaihtelevat, mutta iloksemme monet niistä johtavat kohti Jeesusta. Työntekijämme Euroopan maahanmuuttajavirtojen keskuksissa kohtaavat, auttavat ja jakavat ilosanomaa joka päivä.

Joulu on sitä, että Jumala antaa lahjan. Kaiken maallisen menettänyt onkin rikkaista rikkain, kun hän saa omakseen Jeesuksen. Kutsuuko Jumala sinua antamaan omastasi, jotta niin voisi tapahtua?

Suuressa mukana

Monet Välimeren yli ja ympäri Eurooppaa pyrkivistä turvapaikanhakijoista ovat eläneet kotimaassaan sodan, köyhyyden ja syrjinnän keskellä. He ovat lähteneet vaaralliselle matkalle etsimään turvallista tulevaisuutta.

Kansanlähetys on tehnyt työtä maahanmuuttajien parissa Euroopassa yli neljäkymmentä vuotta. Nykyisin järjestön kuudestakymmenestäkahdeksasta lähetystyöntekijästä kuusi toimii pakolaisten hyväksi Euroopan maahanmuuttajavirtojen keskuksissa.

Englannissa työskentelee yksi työntekijä Itä-Lontoon bengalivaltaisella alueella London City Missionin työyhteydessä. Saksassa yksi työntekijä opettaa paikallisen seurakunnan yhteydessä Keski-Aasiasta tulleita pakolaisia ja kaksi työntekijää toimii turkkilaisten siirtolaisten tavoittamiseksi.

Idästä ja etelästä saapuvan pakolaisliikenteen solmukohdassa, Ateenassa, työskentelee kaksi työntekijää Auttavat kädet, Heria Voithias -järjestön työyhteydessä. He auttavat erityisesti Keski-Aasiasta tulleita pakolaisia käytännön asioissa.

– Olen kiitollinen, kun saan olla täällä omalla paikallani. Teillä siellä kotimaassa pakolaistilanne on myös tullut hyvin konkreettiseksi. Täällä työ on tällä hetkellä enemmänkin tilapäistä auttamista, mutta siellä tarvitaan enemmän pitkäjänteisyyttä. Rukoilen teille viisautta ja rakkautta, kirjoittaa Kansanlähetyksen työntekijä Ateenasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät