1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Savusukellusharjoitukset Soinissa

Soinin paloaseman savusukeltajat olivat saaneet tehtäväkseen polttaa vanhan kesämökin pois uuden tilalta. Savusukeltajia olivat opastamassa asemamestarit Mika Sinisalo ja Eerik Kaltiaisenaho Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Seinäjoen paloasemalta.

Savusukellusta harjoitteli kuusi palomiestä. Harjoituksessa toimittiin pareittain.
– Tämä on harjoitus, jonka savusukeltajien on tehtävä vuosittain. Tällä kertaa päästiin harjoittelemaan todentuntuisissa olosuhteissa, sillä samalla poltettiin kesämökki pois, kertoi Mika Sinisalo.

MAINOS

Savusukellus on vaativa ja vaarallinen tehtävä, joten täytyy tietää tarkasti mitä tehdään ja sukellusparin yhteistyön on oltava saumatonta. – Savusukelluksessa on tärkeintä saada aluksi myrkylliset palokaasut hallintaan. Jos ihmisiä menehtyy tulipaloissa, on kuoleman syynä lähes aina palokaasut eikä palovammat.

– Menehtynyt henkilö on useasti tilasta pois johtavan oven läheisyydessä. Savusukelluksella onnistutaan pelastamaan ihmishenkiä tällaisissa tilanteissa, selvitti Sinisalo.

Kerran vuodessa tehtävän savusukellusharjoituksen lisäksi savusukeltajien täytyy läpäistä säännöllisin väliajoin tehtävä lihaskuntotesti.

Pelastusharjoituksessa pääsivät myös Soinin palokuntanuoret tositoimiin. Nuorten tehtävänä oli suojella savusukelluskohteen vieressä olevaa maastoa ja puustoa tulen liekeiltä. Nuorilta homma onnistuikin mainiosti. Harjoituksessa oli mukana yhteensä lähes kolmekymmentä palokuntalaista.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät